Η τετράχρονη Ελένη, που χθες είχε την ονομαστική της εορτή, πάσχει από σύνδρομο West. Η περίπτωση της απαιτεί μια δαπανηρή θεραπεία στο εξωτερικό, καθώς και φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπείες.
Η μητέρα της Ελένης, η κ. Σούζη Παρασκευοπούλου αποφάσισε να κινητοποιηθεί και να ζητήσει τη βοήθεια των συμπολιτών της. Δε μας ζητά χρήματα μα πλαστικά καπάκια! Σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας έχει ξεκινήσει ήδη οργανωμένα η συλλογή καπακιών για την τετράχρονη. Στόχος να μαζευτούν 14 τόνοι από πλαστικά καπάκια μέχρι το τέλος του Ιουνίου. Τα καπάκια θα σταλούν σε εταιρεία ανακύκλωσης στην Τσεχία και με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν 4.000 ευρώ για τις θεραπείες του παιδιού. Σχολεία, επιχειρήσεις και ιδιώτες σε όλη τη χώρα έχουν ριχτεί τη «μάχη» της συλλογής των καπακιών!
Στη Ρόδο τη συλλογή των καπακιών έχει αναλάβει εθελοντικά η κ. Τσέλιου Όλγα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο τηλέφωνο 6977254428. Για να ενημερωθείτε για το ποιοι εθελοντές συγκεντρώνουν καπάκια στην περιοχή σας από τη σελίδα Μαζεύουμε Καπάκια Για Την Μικρή Ελένη. Τα καπάκια από όλη τη χώρα αποστέλλονται στη διεύθυνση: Δέλτα gpl Μεταφορική, Μαρίνου Αντύπα 6Α, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, ΤΚ 57009, με την ένδειξη «Καπάκια για τη μικρή Ελένη», και έπειτα παίρνουν το δρόμο τους για το εξωτερικό.
Παρόμοιες δράσεις έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία και στο παρελθόν. Το 2013 η εθελοντική ομάδα Thessaloniki Next 2U, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών και ο Δήμος Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν συλλογή καπακιών με στόχο τη δωρεά ενός αναπηρικού αμαξιδίου. Το σύνθημα τότε ήταν «ένας τόνος καπάκια= ένα αναπηρικό αμαξίδιο». Ένα χρόνο μετά μαζεύουμε καπάκια για την τετράχρονη Ελένη. Θα τα καταφέρουμε;