Τα νέα μας ήρθαν από την αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη που ντύθηκε σήμερα στα λευκά!
Κάπου στη συμπρωτεύουσα η κ. Σταυρούλα αισθανόταν να έχει ένα τεράστιο κενό έπειτα από το χαμό του αγαπημένου της σκύλου. Ο αγαπημένος της φίλος έφυγε σε βαθιά γεράματα, έχοντας ζήσει μια όμορφη ζωή.
Κάπου στην Αθήνα, η Ολυμπία που επιβίωσε έχοντας κακοποιηθεί σεξουαλικά από έναν Πολωνό στο Ολυμπιακό χωριό τον περασμένο Αύγουστο, παρά τις φροντίδες και την αγάπη των εθελοντών του Save a Greek Stray ήταν ένα ακόμη αδέσποτο στα αζήτητα... Συχνά πυκνά, η μοίρα των ζώων που θεωρούνται «χαλασμένα» από κάποιους είναι να παραμένουν μέσα σε καταφύγια και κυνοκομεία μέχρι το θάνατο τους. Είτε «χαλασμένα» εκ γενετής, είτε «χαλασμένα» έπειτα από κακοποίηση, παραμένουν πάντα χαμηλά στη λίστα των ζώων που εύκολα θα έβρισκαν ένα σπίτι. Η Ολυμπία παρά την ατυχία της ήταν ένα ζώο υγιές και φυσιολογικό σαν κάθε άλλο στην ηλικία της, ωστόσο οι μήνες περνούσαν χωρίς κανείς να εκδηλώνει ενδιαφέρον για εκείνη. Μέχρι που έγινε το θαύμα!
Η Σταυρούλα ήθελε πίσω το φίλο της, η Ολυμπία ήθελε να κερδίσει την παντοτινή αγάπη! Και οι δύο αποζητούσαν να δώσουν και να λάβουν αγάπη. Και έτσι και έγινε! Η Ολυμπία βρήκε μια μητέρα και μια φίλη, η Σταυρούλα μια κόρη και αναπλήρωσε το φίλο που είχε χάσει. Αυτή ήταν η συμφωνία τους: να γίνουν αχώριστες και να κλείσει η μία της πληγές της άλλης. Η Ολυμπία άφησε το καταφύγιο, ταξίδεψε βόρεια και πήγε επιτέλους σπίτι! Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς φανφάρες, χωρίς να θέλει δημοσιότητα η κυρία Σταυρούλα έκανε πραγματικότητα αυτό για το οποίο όλοι μας προσευχόμασταν... Και έτσι από σήμερα η Ολυμπία δεν είναι πια στα αζήτητα και δεν είναι πια άτυχη, για αυτό και το νέο της όνομα είναι Τύχη!
Σε ευχαριστούμε κ. Σταυρούλα και ας μη σε ξέρουμε προσωπικά. Ευχόμαστε κάθε καλό στη ζωή σου να το βρεις και να ανταμειφθείς για αυτό το τεράστιο καλό που έκανες! Σε ευχαριστούμε που δεν διατυμπανίζεις το γεγονός και που εστιάζεις στο να φροντίσεις την Τύχη! Σε ευχαριστούμε που το μόνο σου κίνητρο είναι η αγάπη!
Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Σταυρούλας, ας πάψουμε να λέμε και ας αρχίσουμε να πράττουμε!