Διαστάσεις αστικού μύθου έχει λάβει η ιστορία του «υποσιτισμένου» σκυλιού που έκανε ένα μικρό πέρασμα από την παράσταση Φάουστ στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Παρά την απομάκρυνση του ζώου τα σχόλια δίνουν και παίρνουν και διάφορες ιστοσελίδες, φιλόζωες και μη,  παρουσιάζουν τη φωτογραφία ενός άλλου σκυλιού ως φωτογραφία του σκύλου της παράστασης.
Η φωτογραφία που βλέπετε αριστερά ανήκει στο Murfy, ένα σκύλο που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση στη Βρετανία το Δεκέμβριο του 2008 από ανθρώπους του RSPCA. Ο σκύλος είχε εμφανή σημάδια παραμέλησης, ήταν φανερά υποσιτισμένος και κατασχέθηκε από την οργάνωση. Η ιστορία του δημοσιεύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 2008 στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "The Sun" http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article2039950.ece και την φωτογραφία αυτή την δανείστηκαν διάφοροι συντάκτες του ελληνικού διαδικτύου, παρουσιάζοντας την σαν τη πραγματική φωτογραφία του σκύλου της παράστασης.
Αυτό που είναι πραγματικά λυπηρό και εντυπωσιακό είναι πως καμιά ομάδα ενεργών φιλόζωων και κανένα σωματείο δεν έχει καταδικάσει επισήμως το περιστατικό αυτό της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Τη στιγμή που ορισμένοι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται για δικό τους όφελος την ευαισθησία κάποιων ανθρώπων απέναντι σε τέτοια ζητήματα , αν μη τι άλλο θα έπρεπε να υπάρξουν αντιδράσεις!
Τα συμπεράσματα δικά σας!


Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνου και Ελένης- Η φάρμα των ζώων. Θα τους φυλάκιζαν εάν γυριζότανε το 2014!

Η Lassie και ο Hachiko θα ήταν ταινίες παράνομες εάν γυριζόντουσαν στην Ελλάδα του 2014Y.Γ: Τα σκυλιά της φυλής Levrier Greyhound μοιάζουν με τη φωτογραφία δεξιά. Κάποιος που δε ξέρει πως μοιάζει ένα τέτοιο ζώο και το βλέπει για πρώτη φορά μπορεί εύκολα να νομίσει πως το σκυλί δεν τρώει...