Το 1999 προβλήθηκε από τον Ant1 στη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης το επεισόδιο η «Φάρμα των ζώων», όπου η Ελένη Ράντου υποδυόμενη τη σερβιτόρα Ελένη Βλαχάκη μετατρέπει για λίγο το σπίτι που έχει από κοινού με το Χάρη Ρώμα σε ξενοδοχείο ζώων , προκειμένου να κερδίσει μερικά παραπάνω χρήματα. Στο επεισόδιο εμφανίζεται και η Τζόυς Ευείδη με τον συμπαθέστατο Ξι, ένα πρώην αδέσποτο που εκείνη υιοθέτησε και που έχει μείνει στη μνήμη των περισσοτέρων της γενιάς μας που μεγάλωσε με αυτές της σειρές. Ο Ξι εδώ και χρόνια δεν είναι πια ανάμεσα μας, αλλά όλοι τον θυμόμαστε χάρη σε εκείνη την εμφάνιση! Για τον Ξι ο Τζόυς Ευείδη είχε μιλήσει κάποτε και σε αποκλειστική συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στον Τρυποκάρυδο (http://trupokarudos.com/?p=1160).
Εάν το επεισόδιο αυτό είχε γυριστεί στην Ελλάδα του 2014, οι συντελεστές της σειράς θα ερχόντουσαν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη εξαιτίας του νόμου 4039/2012. Ενδεχομένως να μην είχε προβληθεί ποτέ...
Χθες κάποιοι οργανωμένοι «φιλόζωοι» κατήγγειλαν το γεγονός πως από τη θεατρική παράσταση Φάουστ που παίζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έκανε ένα σύντομο πέρασμα ένα δεσποζόμενο ζώο ράτσας Grayhound. Για γεγονός απαράδεκτο γίνονταν λόγος και από τα σχόλια των φιλόζωων του διαδικτύου τα πληκτρολόγια πήραν φωτιά! Οι υπεύθυνοι της παράστασης φοβούμενοι μια ενδεχόμενη επιβολή προστίμων για μια ανοησία, απομάκρυναν το ζώο από το έργο. Οι «φιλόζωοι» πανηγύρισαν μια «μεγάλη επιτυχία».
Πλέον θα κοιμόμαστε όλοι μας ήσυχοι. Αφού απομακρύνθηκε το ζώο από το θεατρικό σανίδι τα αδέσποτα θα εκλείψουν, οι κακοποιήσεις θα πάψουν και η βία θα είναι πια παρελθόν.
Η βλακεία είναι αήττητη στην Ελλάδα που μας πληγώνει!


Διαβάστε ακόμη: Η Lassie και ο Hachiko θα ήταν ταινίες παράνομες εάν γυριζόντουσαν στην Ελλάδα του 2014


http://trupokarudos.com/?p=10059