Άλλη μια Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και σήμερα...
Εδώ και μισή δεκαετία, από τότε που γεννήθηκε ο Τρυποκάρυδος, κάθε χρόνο τέτοια μέρα ευχή μας είναι τον επόμενο χρόνο να μην έχουμε πλέον να αναφέρουμε κακοποιήσεις, δηλητηριάσεις, εγκατάλειψη και άλλα παρόμοια. Μα κάθε χρόνο δυστυχώς όχι μόνο δεν βελτιώνεται κάτι, αλλά συχνά πυκνά οι άνθρωποι που πολεμάνε για να υπερασπιστούν αυτά τα ανυπεράσπιστα πλάσματα βρίσκουν απέναντι τους τους υπόλοιπους πολίτες ή και την ίδια την πολιτεία. Ζωντανό παράδειγμα η μαζική σφαγή αδέσποτων ζώων που ξεκίνησε στη Ρουμανία. Ζωντανά παραδείγματα είναι και όλες οι φιλοζωικές ομάδες και οργανώσεις στη χώρα μας και όλοι οι φιλόζωοι στις γειτονιές που με πενιχρά μέσα παλεύουν να καταφέρουν το ακατόρθωτο και την ίδια στιγμή κάποιοι άλλοι πηγαίνουν και δηλητηριάζουν ή κακοποιούν τα ζώα που εκείνοι έχουν σώσει, ή εγκαταλείπουν νέα ζώα χωρίς να νοιάζονται για το πως αυτά θα επιβιώσουν! Ό,τι χτίζουν κάποιοι, μερικοί άλλοι το γκρεμίζουν δίχως καμία τύχη ή αίσθηση ευθύνης.
Ζώντας στη Ρόδο τον τελευταίο ενάμισι χρόνο δεν θα μπορούσα να μη σας αναφέρω και τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου, να φροντίσει τα εκατοντάδες ζώα του Κυνοκομείου Ρόδου και του Καταφυγιού γάτων, που στην πλειονότητα τους εγκαταλείφθηκαν εκεί. Μέσα στο 2013 ήταν ορατός ο κίνδυνος του κλεισίματος του Κυνοκομείου για οικονομικούς κυρίως λόγους και εξαιτίας της ταυτόχρονης έλλειψης εθελοντών...
Σήμερα κάντε μια βόλτα από τα τοπικά καταφύγια της περιοχής σας, και αναλογιστείτε πως τα ζώα πίσω από τα κλουβιά είναι ψυχές και όχι λούτρινα αντικείμενα. Υιοθετείστε ένα αδέσποτο, μην αγοράζετε ένα ζώο ράτσας και αν το κάνετε μην το εγκαταλείπετε στην συνέχεια αφού το... βαρεθείτε!
Όσοι βρίσκεστε στη Ρόδο μπορείτε να επισκεφτείτε το Κυνοκομείο κάθε μέρα από τις 10.00 πμ έως και τις 2 μ.μ, αλλά και το Καταφύγιο γάτων της Καλλιθέας νωρίς το πρωί.
Εάν σας ενδιαφέρει να κάνετε κάποια δωρεά μπορείτε στον ακόλουθο λογαριασμό του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 461/480500-3, Iban:GR45 0110 4610 0000 4614 8050 035, Swift-Bic ETHNGRAA
Και αν θα θέλατε να προσφέρετε τροφές, φάρμακα ή αλλά είδη επικοινωνήστε καθημερινά με το 2241069476 πρωινές ώρες.
Παρακάτω θα δείτε δυο βίντεο σχετικά με το Κυνοκομείο της Ρόδου, καθώς και το Καταφύγιο γάτων.
Στη Ρόδο υπάρχουν και τρεις ακόμη νεοσύστατοι σύλλογοι που ασχολούνται με τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Ας στηρίξουμε όλοι μας κάθε προσπάθεια, γιατί μονάχα ενωμένοι θα μπορέσουμε να νικήσουμε την ανθρώπινη αγριότητα σε βάρος των ζώων.
Οι νεοσύστατοι σύλλογοι του νησιού είναι οι Τυχερές Πατούσες (https://www.facebook.com/LuckyPawsAnimalRescueRhodes), η Αδέσποτη Παρέα (https://www.facebook.com/StrayGang?fref=ts) και ο Paws & Claws Animal Rescue Rhodes (https://www.facebook.com/pages/Paws-Claws-Animal-Rescue-Rhodes/425169064191478?fref=ts).


Οι φίλοι που μας διαβάζουν εκτός Ρόδου, που είναι και οι περισσότεροι, ας αναζητήσουν το τοπικό φιλοζωικό σωματείο της περιοχής τους. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα της Πανελλαδικής Συντοντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων (http://pansyn.org/?page_id=3716) αλλά και στη σελίδα της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας( http://www.pfo.gr/index.php/el/katafygeia-somateia).


Και όσοι από εσάς θέλετε να βοηθήσετε αλλά δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, αρχίστε βάζοντας λίγο φαγητό και νερό στα αδέσποτα της γειτονιάς σας!