Για ακόμη μία φορά "άρχισαν τα όργανα" στην Λέσβο όπου ο πρόεδρος του Αγροτικού-Αλιευτικού Συλλόγου Μανταμάδου, απειλεί ανοιχτά τους φιλόζωους της περιοχής με ανακοίνωση του, στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ προτρέπει τους κατοίκους να "πάρουν το νόμο" στα χέρια τους και να αρχίσουν να εκτελούν τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής!


Ακολουθεί η ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα της Λέσβου:"ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ - ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ


ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προς ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ για τη ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ
(υπάρχει …προστασία για τους ανθρώπους του μόχθου;)
Κύριοι,
Θεωρούμε υποχρέωσή μας να καταγγείλουμε, για μία ακόμη φορά, προς κάθε αρμόδιο μερικά από τα δεκάδες περιστατικά που έχουν συμβεί από αδέσποτους σκύλους τον τελευταίο καιρό, χωρίς να είναι και τα μοναδικά κρούσματα. Άλλωστε τέτοιες καταγγελίες έχουμε κάνει και κατά το παρελθόν, Αποτέλεσμα, το πρόβλημα καθημερινά να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας αφού κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί.
Συγκεκριμένα και υπεύθυνα μας πληροφόρησαν και σας καταγγέλλουμε:
1. Πριν λίγες μέρες κατασπάραξαν 2 κατσίκες, ενός βιοπαλαιστή.
2. Καθημερινά έχουμε καταγγελίες για επιθέσεις σε άτομα που επισκέπτονται το νεκροταφείο, τον Ταξιάρχη και τον παρακείμενο χώρο της εκκλησία από την αγέλη των σκύλων που εκτρέφεται εκεί, προκλητικότατα, από συγκεκριμένο «ζωόφιλο» ιερέα.
3. Σας καλούμε να κάνετε επιτόπια έρευνα, όχι μόνο σε συγκεκριμένο καφενείο της πλατείας, αλλά ρωτήστε ανοιχτά τους κατοίκους να σας πούνε υπεύθυνα, αν βέβαια έχετε αυτιά να ακούσετε και θέληση να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα που έχουμε.
Γι’ αυτό και υπεύθυνα σας δηλώνουμε ότι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι γιατί κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα για την προστασία της περιουσίας αλλά και της σωματικής τους ακεραιότητας από τις επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων, παρά τις συνεχείς καταγγελίες που έχουν γίνει.
Κύριοι
Σας προειδοποιούμε:
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ; ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΜΠΕΛΑΔΕΣ;
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ και ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ
Με αγανάκτηση
Ο Πρόεδρος


Παν. Σταμάτης"Δυστυχώς, θα πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι από την αλφάβητο, προκειμένου να καταφέρουμε να εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα στον κ. Σταμάτη και στα υπόλοιπα μέλη του συλλόγου.
Αγαπητέ κ. Σταμάτη, γνωρίζετε πολύ καλά πως τα κτήματα και τα μαντριά στην περιοχή δεν είναι περιφραγμένα. Οι "άνθρωποι του μόχθου", όπως τους αποκαλείτε, δεν φρόντισαν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους αξιοποιώντας τα ποσά των επιδοτήσεων που κατά καιρούς έχουν λάβει, γεγονός που αποτελεί κοινό μυστικό...
Επίσης, κ Σταμάτη το ύφος της απειλητικής επιστολής σας αποδεικνύει πως έχετε πλήρη άγνοια των νόμων, αλλά και των όσων διαδραματίζονται στην περιοχή όπου ζείτε. Ποιος νομίζετε αλήθεια δημιούργησε τα αδέσποτα; Πάντως όχι ο φιλόζωος ιερέας, τον οποίο κατακρίνετε! Τις αγέλες τις δημιούργησαν εκείνοι που εγκατέλειψαν κάποιο ζώο, εκείνοι που δεν στείρωσαν το ζώο τους, εκείνοι που δεν τάισαν ένα πεινασμένο ζώο που είδαν να περιφέρεται και το ανάγκασαν να "κατασπαράξει" τα πρόβατα σας- όπως ισχυρίζεστε, γιατί και σ' αυτό διατηρώ τις επιφυλάξεις μου... Τα αδέσποτα που θεωρείτε απειλή τα δημιούργησαν κυνηγοί, κτηνοτρόφοι, ιδιοκτήτες πετ σοπ που πωλούν ζώα, ανεύθυνοι ιδιοκτήτες που αντιτίθενται στην στείρωση και όλοι εκείνοι που δεν βοηθούν στο έργο των φιλόζωων. Γιατί ξέρετε κάτι κ. Σταμάτη; Εάν αντί να τα βάζετε με τον ιερέα, τον βοηθούσατε να βρει σπίτι σε μερικά παραπάνω ζώα από τις απειλητικές για εσάς αγέλες, η ζωή σας θα γινόταν αυτομάτως πιο εύκολη, αφού ο αριθμός των ζώων που περιφέρονται θα μειωνόταν δραματικά. Ξέρετε και κάτι ακόμη κ. Σταμάτη; Εάν καλούσατε τους ντόπιους να ξεκινήσουν να ταΐζουν τα αδέσποτα και όχι να τους καλείτε να τα εξοντώσουν, θα συνέβαινε το εξής μαγικό: τα σκυλιά και τα γατιά θα κατάφερναν να συνυπάρξουν αρμονικά με τα δικά σας παραγωγικά ζώα!
Επίσης, θα ήθελα να σας θυμίσω και μια ακόμη λεπτομέρεια που μάλλον αγνοείτε... Ο δήμος της περιοχής σας θα έπρεπε να είχε ενεργό ρόλο στη σίτιση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, και οφείλει με βάση το νόμο 4039/2012 να βοηθά τους φιλόζωους, προκειμένου ούτε τα ζώα να ζουν άσχημα, αλλά ούτε και εσείς να αντιμετωπίζετε προβλήματα. Μην ξεχνάτε πως με όρους ανθρώπινους αδέσποτος είναι ο άστεγος και ο πεινασμένος. Εάν είχατε μια επιχείρηση και κάποιος άστεγος σας έκλεβε μερικά ευρώ για να πάρει φαγητό, θα αποφασίζατε να τον εξοντώσετε, αυτόν και όλους τους άστεγους; Αυτό θα ήταν τουλάχιστον απαράδεκτο! Γιατί με τους τετράποδους άστεγους να είναι κάτι θεμιτό;ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιος ευθύνεται για τη νέα δολοφονία δεσποζόμενου ζώου στη Λέσβο;Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δολοφονία της Λίζας στη Λέσβο.


Αλλο ένα θύμα των φολιαστών στο Μανταμάδο της Λέσβου


Νεκρό κουτάβι από φόλα στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου (και πάλι)...


Λέσβος: Προκαλούν ξανά οι Μανταμαδιώτες τους φιλόζωους!


Λεσβός: Και πάλι εγκαταλείπουν ζώα στην ερημιά για να πεθάνουν.


Λέσβος: Εγκατέλειψαν έξι σκυλιά στο βουνό. Τα ζώα βρέθηκαν ανάμεσα σε δηλητηριασμένες αλεπούδες! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ


Μανταμάδος: Πέταξαν στην ερημιά σκυλίτσα με τα κουτάβια της, για να τα ξεφορτωθούν;Εφημερίδα του Κ.Κ.Ε στη Λέσβο: "Κινδυνεύουμε από τα αδέσποτα"


Μανταμάδος: “Ζωόφιλοι τα ζώα σπίτια σας” γράφει το πανό…


Καταγγελιών συνέχεια για το θέμα της ζωοκτονίας στη Λέσβο!


Μυτιλήνη: Πυροβόλησε και σκότωσε μικρόσωμο σκυλί!


Ποιος είναι ο φονιάς Παν.Μαν. που κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσα μας;


Πρόεδρος Κοινότητας Μανταμάδου: “Καλά έκανε ο Παν.Μαν και πυροβόλησε το σκυλί”


Πατήρ Ευστράτιος: “Γιατί για ένα σκυλί να γίνει τόση φασαρία; Εσείς το κάνατε μεγάλο ζήτημα…”