Εδώ και μέρες παρακολουθώ τις καλοπροαίρετες αντιδράσεις των φίλων και γνωστών φιλόζωων σχετικά με το νέο νόμο που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο της Ρουμανίας και που προβλέπει την ευθανασία κάθε αδέσποτου εάν δεν υιοθετηθεί σε μια περίοδο 14 ημερών από την περισυλλογή του.  Ο νόμος ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες με αφορμή το θάνατο ενός παιδιού που θεωρητικά "κατασπαράχτηκε" από αδέσποτα σκυλιά, ενώ όπως αποδείχθηκε αργότερα το παιδί βιάστηκε και σκοτώθηκε από  άνδρα, αλλά η οικογένεια το έριξε στα σκυλιά για να αποφύγει την κοινωνική κατακραυγή...
Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία; Θα σας μεταφέρω λίγους μήνες πριν, όταν όλα τα μιντία είχαν βουίξει από την υποτιθέμενη φονική επίθεση σκύλου σε "ανυπεράσπιστη" 17 χρόνη στην Αλεξανδρούπολη τον περασμένο Μάρτιο (http://trupokarudos.com/?p=9525). Την φωτιά είχε ανάψει μια φυλλάδα (κατάλληλη για το σκούπισμα των οπισθίων σας μετά την αφόδευση) της οποίας ο συντάκτης μάλιστα ισχυριζόταν πως η ανήλικη υπέστη τρεις πλαστικές επεμβάσεις έπειτα από το περιστατικό που στην συνέχεια αποδείχθηκε απλώς μια φούσκα, μια και ο σκύλος απλώς γρατσούνισε τη νεαρή κοπέλα και αυτό χωρίς να το θέλει! (http://trupokarudos.com/?p=9536) Όμως για μερικές ομάδες ανόητων το ψέμα αυτό ήταν αρκετό ώστε να τους οδηγήσει στο να καταστρώνουν σχέδια εξόντωσης των αδέσποτων ζώων και να τα δημοσιοποιούν... Το ίδιο συνέβη και στη Ρουμανία, όπου η πολιτεία άδραξε την τρομερή αυτή ευκαιρία που παρουσιάστηκε, για να δικαιολογήσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο που σίγουρα υπήρχε από πολύ πριν στις επιδιώξεις των εκεί αρμοδίων.
Το σχέδιο της εξόντωσης των αδέσποτων της Ρουμανίας έγινε ευρύτερα γνωστό με τη ψήφιση αυτού του κατάπτυστου νόμου. Σε αυτό το σημείο όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε τι γίνεται με τις καθημερινές θανατώσεις αδέσποτων ζώων που συμβαίνουν παντού στη χώρα μας και δεν γίνονται γνωστές, αφού είναι τόσες πολλές που είναι αδύνατον πλέον να καταγραφούν. Πόσες εκατοντάδες, ή ακόμη και χιλιάδες ζώα πεθαίνουν καθημερινά στην ελληνική επικράτεια από τροχαίο, από φόλα, από ξυλοδαρμό, από πυροβολισμό ή πνιγμό; Τα περιστατικά που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε και να καταγράψουμε είναι ελάχιστα σε σχέση με την πραγματική έκταση του ζητήματος! Σε μια διαδρομή 12 χιλιομέτρων που διανύω καθημερινά, βλέπω σχεδόν πάντα τουλάχιστον ένα νεκρό ζώο (ούτε τα πουλιά δεν τους ξεφεύγουν) χτυπημένο από κάποιο τροχοφόρο... Φανταστείτε πόσα είναι τα πτώματα που κείτονται καθημερινά σε όλα τα χιλιόμετρα των ελληνικών δρόμων. Ας αναλογιστούμε και όλους τους άλλους τρόπους θανάτωσης που αναφέρθηκαν παραπάνω... Το αίμα που χύνεται καθημερινά εντός των ελληνικών συνόρων δεν είναι λιγότερο, ούτε και θα είναι λιγότερο από εκείνο των αθώων πλασμάτων που θα θανατωθούν στη Ρουμανία! Στο μόνο που διαφέρει το ρουμανικό σχέδιο εξόντωσης των ζώων από την ελληνική πραγματικότητα είναι πως πρόκειται για κάτι οργανωμένο και "νόμιμο"... Τι είναι αυτό που στα αλήθεια μας σοκάρει λοιπόν από όλη αυτή τη ιστορία; Μήπως και δεν τα ξέρουμε και εκ των έσω; Μήπως έχουμε ξεχάσει πως το 2004 τα αδέσποτα εξαφανίστηκαν με μαγικό τρόπο από την Αθήνα των Ολυμπιακών αγώνων; Μήπως δεν γνωρίζουμε πως κάθε καλοκαίρι, με το που οι πρώτες αφίξεις τουριστών πλησιάζουν, ξεκινάει η δράση των καλοθελητών με τις φόλες; Μήπως δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στα κυνηγόσκυλα όταν δεν κάνουν το χατίρι του αφέντη με τη καραμπίνα; Μήπως δεν ξέρουμε πως στην Ελλάδα γίνονται κυνομαχίες στα "κρυφά";  Μήπως δεν ξέρουμε πως πολλοί θεωρούν "μαγκιά" να πατήσουν το γκάζι για να πατήσουν τη γάτα που είδαν πως προσπαθεί να διασχίσει το δρόμο; Μήπως δεν ξέρουμε πως στα χωριά οι γιαγιάδες πνίγουν τα μωρά από τις γάτες τις γειτονιάς τους, που ποτέ δεν φρόντισαν να στειρώσουν;
Η κατάσταση στη Ρουμανία σοκάρει, ειδικά όταν η θανάτωση στην πραγματικότητα δεν γίνεται με τη μέθοδο της ευθανασίας, αλλά με κάθε δυνατό τρόπο, και μάλιστα επιβραβεύονται με χρηματικό έπαθλο εκείνοι που παίρνουν μέρος στη διαδικασία αυτήν της εξόντωσης... Αλλά και εμείς εδώ οι Ελληναράδες καλύτεροι δεν είμαστε! Και εμείς με ποτάμια αίματος έχουμε ποτίσει τη γη και μάλιστα τσάμπα!
Αύριο στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία της Ρουμανίας στην Αθήνα. Ταυτόχρονα Έλληνες φιλόζωοι θα ταξιδέψουν στο Βουκουρέστι προκειμένου να πραγματοποιήσουν οργανωμένη διαμαρτυρία, πιθανότατα από τις 20 έως και τις 23 Σεπτέμβρη, με πρωτοβουλία του οργανισμού Save a Greek Stray της Ερριέτας Κούρκουλου. Καλό ταξίδι ευχόμαστε σε όσους θα πάρουν μέρος στη διαμαρτυρία στο Βουκουρέστι. Ευχόμαι η φωνή τους να ακουστεί! Θα ήθελα και εγώ πολύ να βρεθώ και εγώ εκεί και να γίνω η φωνή αυτών των πλασμάτων που καταδικάστηκαν σε θάνατο, δεν μπορώ όμως λόγω εργασίας...  Θα ήθελα επίσης όμως να τους ζητήσω να κρατήσουν μια προσευχή και για τα αδεσποτάκια της χώρας μας... Τα δικά μας αδέσποτα δεν είναι  πιο τυχερά από εκείνα της Ρουμανίας! Ας είναι και ένα μέρος της σκέψης τους και στην Ελλάδα!