Ισχυρό σοκ στους φιλόζωους όλης της χώρας προκάλεσε η είδηση του βιασμού σκυλίτσας μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό, το περασμένο Σάββατο. Ο διεστραμμένος "άνδρας" σταμάτησε με το αυτοκίνητο του στο χωριό και άρπαξε  τη σκυλίτσα που ζούσε στον κήπο μιας πολυκατοικίας και αφού ικανοποίησε τις αρρωστημένες ορέξεις του, επέστρεψε πίσω το ζώο με εμφανή αιμορραγία. Ο κτηνίατρος που εξέτασε το άτυχο ζώο επιβεβαίωσε  πως έχει βιαστεί. Ο Πολωνός δράστης συνελήφθη χθες και σήμερα μάλιστα ομολόγησε την πράξη του. 


Και τώρα ας πάμε στην ουσία του θέματος... Τι φταίει;
Αυτή είναι η ερώτηση που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας κάθε φορά που ένα ζώο κακοποιείται, εγκαταλείπεται ή πεινάει.
Η αρρωστημένη κοινωνία μας φταίει.
Και τι πρέπει να γίνει;
Βοηθάει απλώς η επιβολή κάποιων ποινών, εάν οι άνθρωποι δεν μαλακώσουν; Εάν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν;
Ακόμη και όλες οι ελληνικές φυλακές να γεμίσουν θα υπάρχει κάποιο ουσιαστικό κέρδος εάν οι άνθρωποι δεν γίνουν περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟΙ; Είναι λερναία ύδρα, ένα κεφάλι κόβεις, δύο φυτρώνουν!


Είναι τεράστια και η δική μας η ευθύνη. Από το πρωί παρακολουθώ το θέμα και κανείς δεν μιλάει για τις δικές μας τις ευθύνες. Βρισιές εκ του ασφαλούς βλέπεις σε σχόλια παντού, όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση. Βρισιές και κατάρες για το δράστη από τους "λέοντες" του πληκτρολογίου, που από τους οποίους οι περισσότεροι δεν έχουν κουνηθεί ούτε μια φορά από τον καναπέ για να αφήσουν λίγο νερό στα διψασμένα από τον καύσωνα ζώα της περιοχής τους.
Είμαστε και εμείς οι άλλοι, οι "οργανωμένοι" φιλόζωοι που έχουμε καταργήσει το "η ισχύς εν τη ενώση" και που προσπαθεί καθένας μόνος του ή εντάσσεται σε πολλές μικρές ομάδες που αντιτίθενται μεταξύ τους! Οι προσωπικές διαφωνίες μπαίνουν συχνά πάνω από το καλό των ζώων, με κίνητρο θεωρητικά το καλό τους, αφού καθένας πιστεύει πως έχει την καλύτερη και ιδανικότερη λύση και φυσικά θεωρεί πως την έχει πιο μεγάλη την φιλοζωία.
Και η λερναία ύδρα θρέφεται και από αυτές τις καταστάσεις και θεριεύει!


Ας σταματήσουμε επιτέλους να κοιτάζουμε το δέντρο και ας εστιάσουμε στο δάσος!
Πρέπει επιτέλους να εστιάσουμε στην πηγή του προβλήματος και να βρούμε ριζική λύση.
Μια ακόμη καταδίκη ενός διεστραμμένου ατόμου (με αναστολή θα είναι να μου το θυμηθείτε) δεν έχει λύσει το πρόβλημα. Φυσικά και πρέπει να καταδικαστεί με βαρύτατη ποινή. Αλλά τι νόημα έχει η καταδίκη ενός, τη στιγμή που γύρω μας κυκλοφορούν χιλιάδες που δεν θα στείρωναν ποτέ το ζώο τους, άλλοι τόσοι που δεν θα υιοθετούσαν ποτέ ένα αδέσποτο και μερικές εκατοντάδες που θα κρεμούσαν ευχαρίστως στο δέντρο το σκύλο τους επειδή δεν έμαθε να κυνηγάει, αλλά και εκατοντάδες ηλικιωμένες κυρίες που ρίχνουν ποντικοφάρμακο στα γατιά της γειτονιάς τους επειδή τις "ενοχλούν" τα νιαουρίσματα την νύχτα;


Ας ξυπνήσουμε επιτέλους...


Υ.Γ: Το χειρότερο όμως ξέρετε ποιο είναι; Πως απλά θα αισθανθείτε προσβεβλημένοι από όσα σας γράφω και δεν θα προβληματιστείτε εάν μέσα σε όλα αυτά υπάρχει έστω και μια δόση αλήθειας. Άλλωστε, όπως νομίζετε... "Εσείς ξέρετε καλύτερα!"...


Εις το επανιδείν!