Γράφει ο Brutus-x


“Εδώ Ελληνική ραδιοφωνία τηλεόραση!
Εδώ Ελληνική ραδιοφωνία τηλεόραση!”
Ένα νέο πολυτεχνείο στα μέσα του 2013 δημιούργησε η κυβέρνηση της Ελλάδος με την ξαφνική απόφαση για το κλείσιμο του κρατικού οργανισμού ΜΜΕ ΕΡΤ α.ε.
Χιλιάδες εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο έκλεισαν όλα τα τηλεοπτικά, αλλά και τα ραδιοφωνικά κανάλια της ΕΡΤ, καθώς και τα δύο μουσικά σύνολά της.
Προχθές το μεσημέρι η τρικομματική κυβέρνηση της Ελλάδος αποφάσισε, για να ευχαριστήσει τα μεγάλα αφεντικά (βλ. ΤΡΟΙΚΑ) που απαιτούσαν να δημιουργηθούν 2000 άνεργοι από τον δημόσιο τομέα, να κλείσει την ΕΡΤ Α.Ε. Η απόφαση πάρθηκε στις 15:00 η ώρα περίπου και στις 23:15 οι πομποί της ΕΡΤ είχαν κλείσει. Μαύρο στον αέρα, μαύρο και στις καρδιές των 2000 εργαζομένων που είδαν τη Γη να φεύγει κάτω απ' τα πόδια τους χωρίς σχεδόν καμία προειδοποίηση.
Τα υπόλοιπα κανάλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας σταμάτησαν την κανονική ροή του προγράμματός τους, από τις 19:00 έως και τη 1:00 και σήμερα η απεργία των δημοσιογράφων συνεχίζεται.
Όμως γιατί έγινε όλο αυτό; Για ποιο λόγο η κυβέρνηση έκλεισε τόσο γρήγορα το κρατικό κανάλι; Από τη στιγμή της απόφασης μέχρι την εκτέλεση της πέρασαν μόνο οκτώ ώρες. Ασθενοφόρο να καλέσεις πιο πολύ ώρα κάνει να έρθει... Προφανώς και δεν θα μάθουμε ποτέ τον πραγματικό λόγο για τον οποίο συνέβη αυτό, μόνο μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις. Μια υπόθεση λοιπόν που μπορώ να κάνω είναι η εξής: Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια! Ναι κύριοι μου, τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια είναι ο λόγος που έκλεισε η ΕΡΤ, αλλά θα ξανανοίξει με πρότυπα BBC, ZDF, RAI και λοιπών κρατικών τηλεοπτικών δικτύων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου. Τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια πίσω από τις κλειστές λόγω συμπαράστασης κάμερες τους, ανοίγανε σαμπάνιες, καθώς θα πάρουν όλα τα αθλητικά και άλλα μεγάλα γεγονότα που είχε αναλάβει η ΕΡΤ μέχρι το άνοιγμα την “ανανεωμένης” κρατικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης. Τα ιδιωτικά κανάλια θα πάρουν τους υπαλλήλους που έμειναν στον δρόμο και θα τους ανοίξουν τις αγκαλιές τους με μισθούς πείνας, πραγματικούς μισθούς πείνας και όχι σαν αυτούς που έπαιρναν τόσα χρόνια, και αν θέλουν ας κάνουν κι αλλιώς... Θα αναλάβουν πλέον επίσημα την προπαγάνδα των κυβερνήσεων, όχι πως δεν το έκαναν ήδη, αλλά τώρα θα είναι επίσημο!
Πολλοί άλλοι λόγοι μπορεί να υπάρχουν που πάρθηκε αυτή η απόφαση, εγώ απλώς αναφέρω έναν, αυτόν που μου ήρθε πιο γρήγορα στο μυαλό. Το Μαξίμου βέβαια λέει πως τώρα πια δεν θα πληρώνουμε το τέλος για την ΕΡΤ στη ΔΕΗ, μέχρι να ανοίξει ο καινούριος οργανισμός. Λέει πως θα αποζημιώσει τους εργαζομένους, αλλά με τι λεφτά θα το κάνει αυτό ακριβώς; Μπορεί να αποφασίσουν τελικά πως πρέπει να πληρώνουμε το τέλος της ΕΡΤ στη ΔΕΗ για να αποζημιωθούν οι απολυμένοι. Επίσης λένε πως ο,τι είναι παλιό και ξεπερασμένο θα κλείνει για να αντικαθίσταται από κάτι καινούριο και ανανεωμένο. Κλείστε λοιπόν, όλες τις απαρχαιωμένες εφορίες με τους απολιθωμένους υπαλλήλους που κοιμούνται όρθιοι μπροστά σε κάτι προϊστορικούς υπολογιστές και φτιάξτε ένα σωστό καινούριο και ανανεωμένο σύστημα με πρότυπα όπως για την ΕΡΤ. Λένε ακόμα πως υπήρχαν μέσα πολλοί ανειδίκευτοι και αυτό δεν ήταν σωστό και δίκαιο για τους υπόλοιπους. Εδώ πιστεύω πως πραγματικά μας κοροϊδεύουν χωρίς ίχνος ντροπής! Συγγνώμη αλλά τώρα το καταλάβατε αυτό; Όταν τους διορίζατε εσείς οι ίδιοι για να πάρετε τις ψήφους ήταν ειδικευμένοι; Ή μήπως μόνο οι υπάλληλοι της ΕΡΤ μπήκαν απ' τα “παράθυρα”; Είναι πολύ παράξενο πάντως το γεγονός πως η απόφαση αυτή εκτελέστηκε τόσο γρήγορα...
Όμως και τα παιδιά της ΕΡΤ δεν είναι τίποτα άγιοι οσιομάρτυρες. Έφαγαν και αυτοί με χρυσά κουτάλια τους μισθούς των υπόλοιπων Ελλήνων. Με παχυλούς μισθούς, με απίστευτα φαγοπότια, με υπαλλήλους που δεν έκαναν τίποτα, με επιδοτήσεις που έμπαιναν σε τσέπες και η λίστα θέλει δικό της σέρβερ για να συνεχιστεί. Μέσα στην ΕΡΤ υπήρχαν πολλοί που δεν άξιζαν να βρίσκονται εκεί, όμως αυτό θα έπρεπε να το σκεφτούν πιο νωρίς, πριν αρχίσουν να βάζουν και να βάζουν κόσμο από παράθυρα και χαραμάδες για να σιγουρέψουν μια θέση μέσα στο κοινοβούλιο. Τώρα 2000 οικογένειες θα ταλαιπωρηθούν γιατί οι ίδιοι οι κύριοι που τάιζαν όλους αυτούς τους ανειδίκευτους, αποφάσισαν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο χωρίς καμία προειδοποίηση.
Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι πως τα καλύτερα έπονται. Μετά την ΕΡΤ ένας Θεός ξέρει τι θα ακολουθήσει και πως θα συνεχιστεί το σχέδιό τους για την καταστροφή και τον εξευτελισμό του απλού λαού. Εκτός αν αυτό είναι κάποιο περίεργο, αντίστροφο σχέδιο διάσωσης, τότε είναι το πιο πετυχημένο σχέδιο εξόντωσης!