Πριν δυο μέρες στο χωριό Βρίσα Πολυχνίτου της Λέσβου εκτελέστηκε εν ψυχρώ ένα ανυπεράσπιστο δεσποζόμενο ζώο. Με κυνηγετικό όπλο, όπως και πριν ένα χρόνο εκτελέστηκε η Λίζα στο Μανταμάδο...
Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για το έγκλημα. Εκείνο όμως που θα ήθελα να πω είναι πως τα ζιζάνια όσο δεν αφαιρούνται μεγαλώνουν και τελικά μας πνίγουν. Πριν ένα χρόνο ο Παν.Μαν γλίτωσε από το αυτόφωρο γιατί οι φίλοι και γνωστοί, συγχωριανοί του και υποτιθέμενα όργανα της τάξης έκαναν τα στραβά μάτια. Σήμερα το 75χρόνο "καλοκάγαθο γεροντάκι" γλίτωσε το αυτόφωρο με παρόμοιο τρόπο.
Αν ο Παν.Μαν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί τότε, σήμερα δεν θα υπήρχαν μιμητές του. Οι κάτοικοι του νησιού ξέρουν πολύ καλά πως θα μείνουν ατιμώρητοι, για αυτό και βγάζουν τα άγρια ένστικτά τους επάνω στα ανυπεράσπιστα ζώα. Σκοτεινά μυαλά... Τι μπορεί να έχει στο νου του ο φονιάς ενός σκύλου; Γιατί να σκοτώσεις ένα σκύλο; Τι σου έκανε; Τι λόγο έχεις; Όσο και να προσπαθώ να βρω έστω ένα λόγο, δε μπορώ... Άρρωστα μυαλά!
Για το προχθεσινό καινούργιο φονικό ευθύνονται και η αστυνομία, και ο Εισαγγελέας του νησιού αλλά και οι φιλόζωοι της περιοχής στο σύνολό τους. Ναι, ευθύνονται και οι φιλόζωοι που πριν ένα χρόνο "τρόμαξαν" από τις απειλές των κατοίκων που με πανό και σημαίες τους καλούσαν να πάνε τα αδέσποτα στα σπίτια τους, και που τους προειδοποιούσαν πως αν υπάρξει αντίδραση θα οδηγήσει σε  "μακελειό". Λιθοβολήστε με όσο θέλετε, αλλά θεωρώ πως το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι εκεί φιλόζωοι. Με το γάντι δεν άλλαξε ποτέ τίποτα στο ρου της ιστορίας!


Ενημέρωση 12/03/2012 ώρα 10:04 μμ- Ο δράστης συνελήφθη τελικά σήμερα το απόγευμα και αύριο θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Ελπίζουμε στην παραδειγματική τιμωρία του!Διαβάστε ακόμη: Αφιερωμένο σε όλα τα ζώα που χάθηκαν άδικα τις τελευταίες μέρες: Οι Ιστορίες του Τρυποκάρυδου: Νο 31


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τη δολοφονία της Λίζας στη Λέσβο.


Αλλο ένα θύμα των φολιαστών στο Μανταμάδο της Λέσβου


Νεκρό κουτάβι από φόλα στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Μανταμάδου (και πάλι)...


Λέσβος: Προκαλούν ξανά οι Μανταμαδιώτες τους φιλόζωους!


Λεσβός: Και πάλι εγκαταλείπουν ζώα στην ερημιά για να πεθάνουν.


Λέσβος: Εγκατέλειψαν έξι σκυλιά στο βουνό. Τα ζώα βρέθηκαν ανάμεσα σε δηλητηριασμένες αλεπούδες! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ


Μανταμάδος: Πέταξαν στην ερημιά σκυλίτσα με τα κουτάβια της, για να τα ξεφορτωθούν;Εφημερίδα του Κ.Κ.Ε στη Λέσβο: "Κινδυνεύουμε από τα αδέσποτα"


Μανταμάδος: “Ζωόφιλοι τα ζώα σπίτια σας” γράφει το πανό…


Καταγγελιών συνέχεια για το θέμα της ζωοκτονίας στη Λέσβο!


Μυτιλήνη: Πυροβόλησε και σκότωσε μικρόσωμο σκυλί!


Ποιος είναι ο φονιάς Παν.Μαν. που κυκλοφορεί ανενόχλητος ανάμεσα μας;


Πρόεδρος Κοινότητας Μανταμάδου: “Καλά έκανε ο Παν.Μαν και πυροβόλησε το σκυλί”


Πατήρ Ευστράτιος: “Γιατί για ένα σκυλί να γίνει τόση φασαρία; Εσείς το κάνατε μεγάλο ζήτημα…”


Η εφημερίδα Εμπρός της Λέσβου υποστηρίζει ανοιχτά τους δράστες των κακοποιήσεων ζώων