Παρατηρήστε με πόσο μένος ο σκύλος είναι έτοιμος να επιτεθεί στο κοριτσάκι... Πραγματικό τέρας!!

Γράφει ο Brutus-XΣήμερα διάβασα ένα άρθρο σε κάποιο σάιτ, του οποίου το όνομα δεν θα αναφέρω, για την επίθεση ενός σκύλου σε μια 17χρονη κοπέλα στην Αλεξανδρούπολη.


Εκτός του ότι το άρθρο είναι προσβλητικά κακογραμμένο, είναι και απίθανα υπερβολικό...


Βέβαια αυτό που με ενόχλησε πιο πολύ δεν ήταν το ίδιο το άρθρο, το οποίο δεν γνωρίζω αν είναι και αληθινό, γιατί ουκ ολίγες φορές γράφονται ψεύτικα άρθρα γεμάτα υπερβολές για να τραβήξουν τα βλέμματα και να πάρουν likes και views, αλλά τα σχόλια των αναγνωστών από κάτω.


11 σελίδες σχόλια από τα οποία τα περισσότερα είχαν μόνο μίσος. Μίσος όχι μόνο για τον σκύλο που διέπραξε το “έγκλημα” αλλά για όλα τα ζώα γενικά...


Πολλοί έγραφαν πως είναι ντροπή να γίνονται τέτοια πράγματα σε μια πολιτισμένη χώρα.


Μα είναι η Ελλάδα πολιτισμένη χώρα; ΧΑ! Ας γελάσω.


Άλλοι έγραφαν "φόλες σε όλα τα αδέσποτα"."Έχει γεμίσει αδέσποτα ο τόπος". "Θάνατος στα ζώα".


Φυσικά εκτός από τα ζώα η μπάλα πήρε και τους φιλόζωους. Θάνατος και σ' αυτούς...


Άλλοι περιέγραφαν δικές τους εμπειρίες από επιθέσεις σκύλων. Υπήρχε μέχρι και κάποιος που έκανε μάθημα για το πως να σκοτώσεις ένα σκύλο, αναφέροντας μάλιστα και όλα τα αδύνατα σημεία του (ένα μπράβο στο νίντζα, ο δάσκαλός του θα είναι πολύ χαρούμενος).


Μίσος, μίσος και περισσότερο μίσος, για τα ζώα αλλά και για κάποιους ανθρώπους.


Ας αρχίσουμε λοιπόν την ανάλυση.


Πρώτον: Πολιτισμένη χώρα η Ελλάδα δεν είναι. Όσο και να προσπαθείτε να μας πείσετε για κάτι τέτοιο, λυπάμαι αλλά δεν θα τα καταφέρετε. Μια χώρα για να είναι πολιτισμένη πρέπει να έχει και πολιτισμένους κατοίκους που να ενδιαφέρονται για τον συνάνθρωπό τους και για την κοινωνία γύρω τους όπως για τους ίδιους τους τους εαυτούς. Εδώ έχουμε 10 εκατομμύρια εγωισταράδες, που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και το ρητό “Μακρυά απ' τον κώλο μας και όπου θέλει ας μπει” είναι το μότο τους. Όταν ψηφίζουν για να βάλουν το παιδί τους στο δημόσιο, ή για να μπει το παράνομο σπίτι τους (βλ. αυθαίρετα) στο σχέδιο, ή για να πάρουν μίζες και να φάνε τα λεφτά των υπολοίπων, όχι δεν είναι πολιτισμένοι αλλά είναι χειρότεροι από τα ζώα. Τα ζώα τουλάχιστον στις αγέλες και στις ομάδες που ζουν δεν κοιτάνε πως θα φάνε το ένα το άλλο, αλλά πως θα φάνε όλα μαζί και πως θα επιβιώσουν βοηθώντας το ένα το άλλο.


Δεύτερον: Οι φόλες. Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα αμόρφωτοι και απαίδευτοι γυμνοσάλιαγκες να αφαιρείτε ζωές; Ποιος σας έκανε κριτές και δικαστές για τις ζωές των υπολοίπων πλασμάτων επάνω σε αυτόν τον κόσμο και δεν το μάθαμε εμείς; Τελευταία φορά που το τσέκαρα ο Θεός ήταν ο μόνος που μπορούσε να το κάνει αυτό, οπότε αν δεν είστε Ο ΘΕΟΣ βγάλτε το σκασμό και βάλτε το σε μέγεθος αμοιβάδας μυαλό σας να δουλέψει, πριν ανοίξετε το σάπιο βρωμόστομά σας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί καμία ζωή πέρα από λόγους επιβίωσης του και αυτό με όριο. Ακόμα και τα σαρκοβόρα ζώα που κυνηγάνε, δεν σκοτώνουν για σπορ ή για εκδίκηση αλλά για να φάνε και να ταΐσουν τα μικρά τους. Με μέτρο πάντα γιατί η φύση έχει προβλέψει τα σαρκοφάγα να μην απειλούν σε εξαφάνιση τα φυτοφάγα ζώα της περιοχής τα οποία είναι συνήθως περισσότερα και έχουν και τρόπο άμυνας ενάντια στους θηρευτές τους. Εσείς όλοι οι μάγκες που τόσο εύκολα θα αφαιρούσατε τη ζωή ενός άμοιρου ζώου με κάποιον από τους τόσους ύπουλους τρόπους που έχετε βρει, σίγουρα θα το κάνατε και σε κάποιον άνθρωπο αν οι συνέπειες δεν ήταν τόσο μεγάλες.


Τρίτον: Κατάρες προς τους φιλόζωους. Εντάξει καμιά φορά μπορεί να είναι εκνευριστικοί ή ακατανόητοι για ορισμένους, αλλά δεν κάνουν κάποιο κακό. Οι πραγματικοί φιλόζωοι, γιατί υπάρχουν και λαμόγια αλλά και οι τάχα μου δήθεν, ενδιαφέρονται για κάποια άτυχα ζώα τα οποία κάποιος απερίσκεπτος μούλος αποφάσισε πως δεν θέλει άλλο μες τα πόδια του και τα άφησε στην τύχη τους. Θα έπρεπε να ξέρετε όλοι εσείς που παίρνετε ζώα και μετά τα αφήνετε, πως ο σκύλος είναι οικόσιτο ζώο, δημιούργημα του ανθρώπου (στη μορφή που είναι σήμερα και τον ξέρουμε). Αυτό το πλάσμα δεν μπορεί να ζήσει εκτός σπιτιού χωρίς την κατάλληλη εκπαίδευση και θα πεθάνει πριν προλάβει να μάθει εκεί έξω. Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν που εσείς καταριέστε και εύχεστε να πάθουν τα ίδια και χειρότερα, προσπαθούν να πάρουν από τους δρόμους τα ζώα που τόσο σας ενοχλούν, ανίδεοι! Οι πραγματικοί φιλόζωοι δεν ταΐζουν απλά τα ζώα και τα χαϊδεύουν, αλλά προσπαθούν να τους βρουν και ένα σπίτι, με ανθρώπους που θα τα αγαπάνε και δε θα τα κλωτσούν καθημερινά και με χωρίς τον κίνδυνο να τα πατήσει κάποιο αυτοκίνητο που θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο/τραυματισμό του ζώου αλλά ίσως και του οδηγού.


Επίσης, θα ήθελα να πω πως κανείς από αυτούς δεν αναφέρθηκε στην αδιαφορία του δήμου, που έχει ως υποχρέωση την καλή διαβίωση των δημοτών του. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να μαζεύονται τα σκουπίδια, πρέπει να καθαρίζονται οι δρόμοι, πρέπει να τιμωρούνται οι παραβάτες που παρκάρουν όπου βρουν ή που τρέχουν σαν τρελοί, πρέπει να μαζεύονται τα αδέσποτα ζώα και να φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου πρέπει να στειρώνονται και να παραμένουν έως ότου βρεθεί κάποιος να τα υιοθετήσει και πολλά ακόμα. Οι δήμοι όμως το μόνο που κάνουν είναι να ανάβουν τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στους δρόμους, να διορίζουν συγγενείς και φίλους σε θέσεις και να τρώνε τα λεφτά των φορολογουμένων.


Ακόμα, όλοι αυτοί που τους πήρε ο πόνος ξαφνικά για την ανθρώπινη ζωή, πόσες φορές βοηθήσατε κάποιον συνάνθρωπό σας σε ανάγκη; Πόσες φορές νοιαστήκατε για τους τόσους άστεγους που κοιμούνται στα παγκάκια; Ποτέ. Είμαι μάλιστα σίγουρος πως σας ενοχλούν το ίδιο με τα αδέσποτα ζώα. Γιατί δεν δοκιμάζετε να τους φολιάσετε και αυτούς; Άλλωστε κάνουν τα ίδια πράγματα με τα αδέσποτα. Τρώνε από τα σκουπίδια, κατουράνε και χέζουν στους δρόμους, είναι βρώμικοι, αποτελούν εστίες μολύνσεων και που ξέρεις; Αν έχουν να φάνε και καμιά εβδομάδα μπορεί να σε δουν σαν καλοψημένη μπριζόλα και να σε κατασπαράξουν. Αλλά όχι ε; Αυτοί είναι άνθρωποι. Αυτοί στάθηκαν άτυχοι. Δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τα άθλια και βρωμερά ζώα (Μπλιαξ! Φτου κακά!! Φύγε από κει Κωστάκη θα σε φάει το παλιόσκυλο!!). Η υποκρισία δεν έχει όρια...


Τελειώνοντας, αν το άρθρο είναι όντως αληθινό θα ήθελα να ευχηθώ περαστικά στην κοπελίτσα και καλή ανάρρωση καθώς και δύναμη στην οικογένειά της.


Οι ακραίες και απερίσκεπτες συμπεριφορές δεν οδηγούν μπροστά φίλοι μου, αλλά μόνο πίσω. Γι' αυτό πριν ανοίξετε το στόμα σας και αφήσετε το μίσος να σας κυριεύσει σκεφτείτε...