Προσθήκη λεζάντας

Γράφει ο Brutus-x


Όλες αυτές τις ημέρες τα Μέσα μαζικής ύπνωσης (συγγνώμη, επικοινωνίας ήθελα να πω μα μου ξέφυγε) μας έχουν ζαλίσει τα αυτιά (και άλλο ένα ζευγάρι όργανα) με τους τέσσερις “επαναστάτες” που λήστεψαν την τράπεζα στην Κοζάνη, απείλησαν ζωές με τον βαρύ οπλισμό τραυματίζοντας και έναν αστυνομικό και απήγαγαν έναν νεαρό οδοντίατρο για το όχημά του. Όλα αυτά τα έκαναν όπως μας πληροφόρησαν με σκοπό την τρανή επανάστασή τους. Όλα έγιναν για το δικό μας καλό. Τα “παιδιά” ήθελαν να μας αφυπνίσουν και να μας απελευθερώσουν από το κακό και σάπιο σύστημα. Καθώς, όπως είναι γνωστό τα πλουσιόπαιδα καταλαβαίνουν καλύτερα από κάθε έναν από εμάς τη σαπίλα του συστήματος, αυτή τη φορά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Τα βουτυρόπαιδα της Εκάλης καταλαβαίνουν καλύτερα τη σαπίλα από κάθε έναν νέο που είναι άνεργος με 4 πτυχία και του παίρνει τη θέση ο βαφτισιμιός του υφυπουργού. Τα καλόπαιδα τη νιώθουν καλύτερα από κάθε έναν οικογενειάρχη που τον απέλυσαν από τη δουλειά του και δεν μπορεί τώρα να συντηρήσει την οικογένειά του. Τη βιώνουν τη σαπίλα στο πετσί τους καλύτερα από κάθε συνταξιούχο που χρόνια ολόκληρα πλήρωνε λεφτά από το μισθό του στα δημόσια ταμεία, για να στριμώχνεται τώρα μπροστά από την εθνική τράπεζα κάθε πρώτη του μήνα ώστε να πάρει την πενιχρή σύνταξη που οι καλοί μας κυβερνήτες με τόση στοργή φρόντισαν να πετσοκόψουν. Ακόμη, εκείνοι ισχυρίζονται πως γνωρίζουν καλύτερα την αδικία από κάθε μικρομεσαίο ελεύθερο επαγγελματία που έδινε τα μισά και παραπάνω λεφτά από τα κέρδη του στην εφορία και στο δημόσιο, προκειμένου να είναι σωστός και τώρα που με τις αυξήσεις και τις δίκαιες φορολογίες που επιβάλει το κράτος δεν έχει πια να πληρώσει κινδυνεύει να τον βάλουν φυλακή.
Καλύτερα λοιπόν από όλους μας ξέρουν αυτοί οι επαναστάτες τη σαπίλα του συστήματος. Γιατί είναι λένε ευαίσθητα παιδιά και έχουν οργή. Και όλοι εκείνοι που είδαν τους συγγενείς τους να βουτάνε στο κενό και να βάζουν τέρμα στη ζωή τους δεν έχουν οργή; Δεν είναι ευαίσθητοι;
Παρόλα αυτά όμως, οι γνωστοί αριστεροί και αριστεριστές δεν σταμάτησαν να τους χαϊδεύουν τα αυτιά και να τους παρουσιάζουν σαν αθώα παιδιά που θυσιάστηκαν για το καλό και το δίκαιο. Τα Μ.Μ.Ε. να δίνουν βήμα στους παραπάνω και να παρουσιάζουν άπειρες συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Και τους γονείς των “παιδιών” να βγαίνουν και να λένε πως είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και πως θα τους στηρίξουν “Μέχρι τελευταίας ρανίδας του σώματός τους”. (Η κυρία Νάσιουτζικ, που το παίζει και συγγραφέας, μάλλον δεν γνωρίζει πως ρανίδα σημαίνει σταγόνα και πως η λέξη δεν χρησιμοποιείται έτσι.)

Από την άλλη πλευρά όλοι όρμηξαν να φάνε τους αστυνομικούς που προσπάθησαν, μια από τις λίγες φορές, να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να αφοπλίσουν τέσσερις βαριά οπλισμένους ληστές, από τους οποίους οι δύο είχαν και ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατία.
Η Ελληνική αστυνομία φυσικά έκανε τη θέση της πιο δύσκολη με τη δημοσίευση των κακοεπεξεργασμένων φωτογραφιών, που όπως είπε και ο κ. Δένδιας ήταν για να αναγνωρίζονται οι δράστες.
Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο και τους κλασσικούς πλέον τσακωμούς στα πάνελ των εκπομπών, κανείς δεν έδωσε σημασία για το θάνατο της 20χρονης Πωλίνας Κελεμπεσιώτη από τον Κορυδαλλό που χτυπήθηκε από περιπολικό των καλόπαιδων της ΕΛ.ΑΣ την 1η Φεβρουαρίου. Η κοπέλα αφού χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο από τους προστάτες των πολιτών, (αυτούς που αν κάποιος πάθει κάτι τους καλείς για να επιβάλουν την τάξη, τον νόμο και το δίκαιο και να υπερασπιστούν τους αδικημένους) χαροπάλευε για μια εβδομάδα περίπου στο νοσοκομείο ώσπου και κατέληξε το Σάββατο που μας πέρασε. Πουθενά δεν είδα την παραμικρή αναφορά σε αυτό το θέμα. Ούτε κανάλια, ούτε εφημερίδες, ούτε ραδιόφωνα, κανείς. Κανείς από όλους αυτούς που ξελαρυγγιάζονται και ξεμαλλιάζονται ολημερίς για το καλό των πολιτών. Τίποτα. Κανένας. Η κοπέλα έχασε τη ζωή της από την ηλιθιότητα και την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων κι εμείς ασχολούμασταν με τις μπάτσες που έφαγαν τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα της Εκάλης. Φαγώθηκαν όλοι οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να διαμαρτύρονται για τους βασανισμούς που δέχτηκαν τα ενήλικα “παιδιά”, μιας και είναι άνω των 18, αλλά κανείς τους δεν μίλησε για τον άδικο χαμό της κοπέλας.
Φαίνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν είναι για όλους.
Φαίνεται πως δεν είναι όλοι άνθρωποι.
Μόνο οι Πακιστανοί που βιάζουν αθώα ανήλικα κοριτσάκια, οι αναρχικοί που κάνουν κατάληψη σε δημόσια κτίρια επί χρόνια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες που ληστεύουν χρόνια το κράτος με φοροδιαφυγές, όλοι οι παραπάνω έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν την προστασία των “ανθρωπίνων” δικαιωμάτων τους.
Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να πάμε να πνιγούμε, όπως και γίνεται φυσικά.
Και η άτυχη κοπέλα ήταν στη δική μας κατηγορία φαίνεται, δεν είχε πλούσιους γονείς, δεν ήταν πρόεδρος σε κάποια φοιτητική παράταξη, ούτε είχε κάποιο μπάρμπα στην Κορώνη για να βγει και να την κλάψει στα κανάλια, αλλά φυσικά ούτε ήταν αδικημένη παράνομη μετανάστης για να κάνουν περιφορά τη σωρό της στο κέντρο της Αθήνας.
Όλοι αυτοί που μας έχουν καταστρέψει τη ζωή και με τα καραγκιοζιλίκια τους προσπαθούν να μας πείσουν πως ενδιαφέρονται για εμάς θα έπρεπε, αν είχαν τα όργανα αναπαραγωγής που χρειάζονται, να μας κάνουν τη χάρη και να αυτοκτονήσουν αυτοί, αντί για τις εκατοντάδες πολιτών που φτάνουν στο αμήν.
Εγώ θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της κοπέλας και σε όλους αυτούς που έχασαν κάποιον άνθρωπο λόγω αυτής της κατάστασης και να τους ευχηθώ δύναμη και υπομονή. Καθώς και να υπενθυμίσω σε όλους μας πως τα πράγματα πάνε κατά διαόλου και πως αν δεν σηκώσουμε τους αφράτους από το καθισιό πισινούς μας και δεν ξυπνήσουμε για να στείλουμε στον διάολο όλους αυτούς τους απατεώνες που αποφασίζουν για τη δικιά μας ζωή, θα καταλήξουμε ή να τη χάσουμε ή να δούμε πολλούς κοντινούς μας ανθρώπους να την χάνουν.