δακρυΑγαπητέ Θεέ,


αποφάσισα να σου γράψω, αν και τα λέμε κατ' ιδίαν συχνά πυκνά, για μερικά θέματα που με απασχολούν. Δε σε αποκαλώ με το όνομα σου  στο γράμμα μου, γιατί θέλω να τους αγγίξει όλους αυτό εδώ. Για μένα βλέπεις σε λένε Χριστό, για άλλους έχεις άλλο όνομα, αλλά η ανάλυση αυτή δεν είναι της παρούσης...
Σου γράφω γιατί έχω εξαντληθεί, νιώθω τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν. Και πριν έρθω σε πλήρη συναισθηματική κατάρρευση είπα να σου ζητήσω και δημόσια βοήθεια και να παρακινήσω και άλλους να μιλήσουν μαζί σου. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και το γνωρίζεις καλά. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δώσουν τη λύση απευθυνόμενοι σε άλλους ανθρώπους, γιατί σκοντάφτουν επάνω σε άλλα προβλήματα, όπως απουσία ενδιαφέροντος, ανευθυνότητα, εγωισμός, διαφθορά και πολλά ακόμη.
Τους είδες φαντάζομαι από εκεί που είσαι εκείνους που κάρφωσαν αλυσίδα στα γενετικά όργανα ενός άτυχου ζώου στα Χανιά. Και τους άλλους που πυροβόλησαν ένα άτυχο ζώο στο κεφάλι. Και πριν κάποιο καιρό δίπλα στην Τουρκία εκείνον που βίασε μια γάτα, τον είδες και αυτόν. Όπως και τους άλλους τους "πολιτισμένους" τους Γερμανούς που θεωρούν τη κτηνοβασία δικαίωμα τους, και αυτούς τους είδες. Ακόμη, πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το φόνο του άτυχου Ρήγα που το κεφάλι του το το έσπασε με βαριοπούλα ένας ακόμη άνθρωπος...  Εμάς εδώ κάτω η υπομονή μας εξαντλήθηκε και ας μην βλέπουμε τα πάντα ζωντανά, και ας τα μαθαίνουμε ετεροχρονισμένα. Εμείς δεν έχουμε άλλη υπομονή και ας μη γνωρίζουμε όλα όσα γίνονται, ενώ εσύ τα ξέρεις...
Σίγουρα θαυμάζω την υπομονή σου! Μας αντέχεις τόσα πολλά χρόνια, τόσα πολλά δισεκατομμύρια ανθρώπους που έχουμε όλοι μας ένα κοινό στοιχείο: το κακό μέσα μας! Πολλές φορές σκέφτομαι πως έχει έρθει καιρός να μας πνίξεις, όπως είχες κάνει παλαιότερα. Από την άλλη, και τότε  βρήκαν την ευκαιρία και πάλι πολλαπλασιάστηκαν όσοι είχαν απομείνει. Και  παρόλο που έπνιξες τους τότε χειρότερους όλων, μαζί με αυτούς που σώθηκαν σκορπίστηκε  το κακό και φούντωσε ξανά, γιατί όπως είπαμε και πριν: το κακό είναι μέσα μας, και το ξέρεις εσύ φυσικά καλύτερα από όλους.
Ξέρεις καλά Θεέ μου πως οι άνθρωποι δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ μα ποτέ τη λύση. Για αυτό και σε παρακαλώ να βάλεις το χέρι σου, γιατί δεν πάει άλλο.


Υ.Γ: Εκτός από τα ζώα που κακοποιούνται καθημερινά φαντάζομαι βλέπεις και τα υπόλοιπα πλάσματα. Τα δυο πέντε μηνών δίδυμα κοριτσάκια που εγκαταλείφθηκαν τα είδες, έτσι; Βλέπεις πλέον εκτός από ζώα στο δρόμο, πλέον παρατάνε και ανθρώπους!


ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!


Με εκτίμηση και σεβασμό,
το Πτηνό.