Γράφει ο Brutus-X


Ο Πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ζήτησε ψηφοφορία με έγερση για την αντισυνταγματικότητα του νέου νομοσχεδίου. Εκείνη τη στιγμή στα έδρανα της Βουλής βρισκόντουσαν οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τις Χρυσής Αυγής. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ που αποτελούν το σώμα της τρικομματικής  κυβέρνησης έλειπαν σχεδόν όλοι. Η ψηφοφορία έγινε και ήταν φανερό πως οι όρθιοι ήταν περισσότεροι, όμως η απόφαση του προέδρου ήταν η αντίθετη. Ο πρόεδρος της Βουλής έκρινε πως το νέο νομοσχέδιο δεν είναι αντισυνταγματικό και πήγε να κλείσει την ψηφοφορία εκεί. Όσοι παρευρίσκονταν εκεί, άρχισαν να φωνάζουν πως η απόφαση είναι λάθος και ζητούσαν επαναμέτρηση. Ο πρόεδρος τότε πρότεινε να γίνει η ίδια διαδικασία με ονομαστική ψηφοφορία αυτή τη φορά και διέκοψε την συνεδρίαση για μισή ώρα. Μετά από μία ώρα και κάτι που επέστρεψαν στην συνεδρίαση είχαν εμφανιστεί όλοι όσοι έλειπαν, ως δια μαγείας, για να ψηφίσουν ονομαστικά. Εκεί ήταν που άρχισε η φασαρία και οι εντάσεις, καθώς το άρθρο 72 του Συντάγματος λέει πώς σε περίπτωση αμφισβήτησής της απόφασης του Προέδρου και μετά από αίτηση μπορεί να διεξαχθεί άλλη διαδικασία ψηφοφορίας, αφού γίνει ένα διάλειμμα 10 λεπτών. Ο κ. Μεϊμαράκης όμως, καθώς είναι και μέλος της ΝΔ, έδωσε διακοπή μισής ώρας, η οποία τελικά κράτησε μια και κάτι, έτσι ώστε να μπορέσουν να έρθουν στην αίθουσα όλα του τα φιλαράκια και να ψηφίσουν κατά της αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου κάτι το οποίο και ο ίδιος ψήφισε.


Αφού τελικά πέρασε πως το νομοσχέδιο δεν είναι αντισυνταγματικό (duh!) η συνεδρίαση συνέχισε με τον κάθε έναν να αραδιάζει τα ψέματά του μέχρι να έρθει η ώρα της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου.


Εντέλει, ποιο το νόημα των ψηφοφοριών αφού μόνοι τους τα αποφασίζουν και μόνοι τους τα ψηφίζουν; Κανένα. Είναι όπως οι συζητήσεις για το αν θα πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, όπως είπε και ένας φίλος.