Η Ρόδος της ντροπής. Το Φαληράκι της ντροπής...
Παρά το τουριστικό και "φιλόξενο" πρόσωπο που επιθυμεί να διατηρήσει η περιοχή, η πραγματικότητα έχει πολλά μελανά σημεία...
Στο 13ο χιλιόμετρο επί της οδού Ρόδου Λίνδου, απέναντι από τα Κεραμικά του Νεοφύτου, ζουν (ακόμη) έξι σκυλιά μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο. Νερό δεν υπάρχει πουθενά. Τροφή ούτε για δείγμα. Ούτε καν άδεια μπολάκια για τροφή ή νερό δεν υπάρχουν. Μόνο παντού κόπρανα, στοιβαγμένα κόπρανα και εκατοντάδες μύγες.
Ακριβώς δίπλα, ζει (ακόμη όπως είπαμε και πριν) άλλο ένα σκυλί, μέσα σε ένα ακόμη εγκαταλελειμμένο κτίριο. Οι χώροι αυτοί στο παρελθόν χρησιμοποιούνταν ως καταστήματα.
Σε τι χρησιμεύουν άραγε τόσα πολλά σκυλιά σε αυτούς τους παρατημένους χώρους; Ποιος τα εγκατέλειψε εκεί και γιατί;
Θα ευαισθητοποιηθεί άραγε κάποιος, ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των πλασμάτων; Ή θα χρειαστεί τα ζώα αυτά να κατασχεθούν; Πρόκειται για μια σαφή παράβαση του νόμου 4039/2012 σχετικά με την ευζωία των ζώων συντροφιάς...


Οι φωτογραφίες δεν είναι καθαρές μια και έπρεπε να τραβηχτούν πίσω από τη βρώμικη τζαμαρία του πρώην καταστήματος. Η τοποθεσία είναι ευδιάκριτη... Αν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε το σημείο και μόνοι σας και να τα δείτε με τα μάτια σας!