Γράφει ο Brutus-x


Την τρίτη 9 Οκτωβρίου η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα επισκεφτεί την Αθήνα για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας (μας;) κ. Αντώνη Σαμαρά.
Όπως κάθε κατακτητής περνάει για να επιθεωρήσει το μέρος που κατέκτησε, έτσι και η κ. Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα για να δει τα νεοαποκτηθέντα εδάφη. Φυσικά ο βεζίρης Σαμαράς θα την υποδεχθεί σκυμμένος μέχρι η μύτη του να ακουμπήσει στο πάτωμα και θα την συνοδέψει για να δει όλες τις κατακτήσεις της. Έκτος από αυτό ο καλός βεζίρης έδωσε εντολή στον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ. (του τυχερού παιχνιδιού μάλλον, γιατί προστασία των πολιτών εγώ τουλάχιστον δεν είδα) να διατάξει όλα τα στρουμφάκια του να προστατέψουν το αφεντικό μην τυχών και πάθει κάτι. Έτσι λοιπόν ο Μπαμπα-στρούμφ θα φέρει περίπου 7.000 ένοπλους αστυνομικούς από όλη την Αττική άλλα και την επαρχία, για να ανοιξουν δρόμο να περάσει το άρμα της βασίλισσας Μέρκελ. Παράλληλα θα γεμίσουν με κάγκελα όλη την Πλατεία Συντάγματος και το πλακόστρωτο μπροστά από το άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη, τον οποίο μάλλον θα τον γεμίσουν και αυτόν με κάγκελα καθώς επίσης και τους τσολίαδες. Πολύ κάγκελο ρε παιδί μου, μηπως επειδή είναι καγκελάριος;
Ο φόβος τους για φασαρίες και επεισόδια είναι τεράστιος και γι' αυτό θα φέρουν και 4 οχήματα που εκτοξεύουν νερό. Πρόκειται για μια πολύ καλή και έξυπνη κίνηση, μια και έχει έρθει Οκτώβριος και ακόμα έχουμε θερμοκρασίες καλοκαιριού. Ας μας δροσίσουν και λιγάκι!
Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα πραγματοποιηθούν πορείες (βλ. Βόλτα στο κέντρο) από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και τους υπόλοιπους γνωστούς βολταδόρους του κέντρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα, κυρίως όμως  για να θαυμάσει και η Αυτοκράτειρα Μέρκελ τι όμορφα που βαδίζουν και φωνάζουν στους δρόμους του κέντρου.
Φυσικά για ακόμη μια φορά δε θα αλλάξει τίποτα και η Άνγκελα θα έρθει, θα δει και να νικήσει (έχει ήδη νικήσει άλλα ας μην το κάνουμε θέμα) σαν ένας νέος Καίσαρας και εμείς σαν καλοί και φιλόξενοι άνθρωποι που είμαστε (χρόνια τώρα με τους τουρίστες) θα της φερθούμε με το γάντι (δυστυχώς όχι του μποξ). Για άλλη μια φορά θα στρογγυλοκαθίσουμε στους άνετους καναπέδες που αγοράσαμε από το ΙΚΕΑ, θα ανοίξουμε την 32 ιντσών LG τηλεόρασή μας, θα μασουλίσουμε μπινελίκια και θα ρίξουμε και μερικά στην οθόνη μας για δείξουμε πως δεν περνάνε σε εμάς αυτά! Στη συνέχεια, αφού μαλώσουμε τα πιτσιρίκια που παίζουν στο σαλόνι, γιατί δεν ακούμε τι λέει η Τρέμη στο MEGA, θα πάμε το βράδυ να κοιμηθούμε ανέμελοι γιατί δεν μας κάνει κουμάντο κανείς εμάς... Και μερικές μέρες αργότερα όταν τα ολοκαίνουργια μέτρα θα έχουν περάσει και πάλι θα βρίζουμε και θα φωνάζουμε απορώντας πως και πότε πέρασαν και γιατί θα πρέπει να πληρώσουμε κι άλλα!
Ας συνεχίσουμε έτσι λοιπόν στο ίδιο μοτίβο, μια και κανείς δεν γουστάρει να του χαλάνε τη ρουτίνα  και την καθημερινότητά του. Άλλωστε όλα μια συνήθεια είναι, έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια να μας καβαλάνε και δεν μπορείτε να μας το στερήσετε τώρα αυτό. Δεν μπορεί να απαιτείτε να γυρίσουμε και να καβαλήσουμε και εμείς, το γενετικό μας όργανο δεν είναι λειτουργικό, μας έχουν ευνουχίσει με ένα σωρό ανόητες πληροφορίες που μας πλασάρουν και δεν λειτουργεί, δεν έχει καν τη διάθεση να προσπαθήσει...
Αν μας έβλεπαν οι άνθρωποι που κάποτε επαναστάτησαν ενάντια στον κατακτητή θα ένιωθαν ντροπή για εμάς που την ελευθερία που μας χάρισαν  τη σπαταλάμε τρώγοντας McDonalds και παχαίνοντας τα οπίσθια μας... Βέβαια, ίσως σε 400 χρόνια να ξεσηκωθούμε κι εμείς, αλλά αυτό προϋποθέτει να μπορέσουμε να (ξε)σηκωθούμε πρώτα από τους καναπέδες μας.
Brutus over and out!