Γράφει ο Brutus-x


 

Με αφορμή την αναχώρηση δύο φίλων μου για την Αυστρία στις 6 αύριο τα ξημερώματα, είπα να σας αναφέρω τις σκέψεις μου  για την ανεργία και την μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό.


Σύμφωνα με έρευνες η ανεργία στην Ελλάδα έχει χτυπήσει κόκκινο, αφού η τελευταία μέτρηση που έγινε τον Αύγουστο δείχνει πως έχει αγγίξει το 24,4% και στους νέους το 55,4%. Τα ποσοστά αυτά βέβαια δεν είναι άγνωστα και στους Ευρωπαίους γείτονές μας, καθώς στην Ισπανία το ποσοστό της ανεργίας στο σύνολο του πληθυσμού ανέρχεται στο  25,1%, και στο 52,9% στους νέους.
Την ίδια στιγμή, οι τιμές και οι φόροι αυξάνονται και μισθοί μειώνονται. Οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη και όσες μένουν ανοιχτές αναζητούν υπαλλήλους “μαύρους” και φθηνούς. Πώς όμως να ζήσει κανείς με αυτούς τους πενιχρούς μισθούς; Πως να πληρώσει τα έξοδά του; Φυσικά τα πολιτικά πρόσωπα δεν βοηθάνε την κατάσταση καθόλου, αντιθέτως προκαλούν με συμπεριφορές όπως αυτή του κ. Μεϊμαράκη, ή με χλιδές όπως η πανάκριβη θωρακισμένη BMW του κ. Βενιζέλου (κρατικό αυτοκίνητο). Όλα αυτά έχουν φέρει τον κόσμο σε απελπισία και πόσο μάλλον τους νέους οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν τόπο να σταθούν, αφού ούτε ως υπάλληλοι μπορούν να εργασθούν άλλα ούτε και να κάνουν μια δική τους επιχείρηση. Όσοι λοιπόν δεν κατάφεραν να πετύχουν όχι μόνο τα όνειρα τους εδώ,  άλλα ούτε και  να εξασφαλίσουν την ίδια τους την επιβίωση, αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Γερμανία, Αυστρία, Σουηδία, Ολλανδία και λοιπές βορειοευρωπαϊκές χώρες δέχονται, νέους, κυρίως, ανθρώπους που ψάχνουν για δουλειά και δεν μπορούν να βρουν στην πατρίδα τους. Λίγοι μήνες μόνο έχουν απομείνει για το 2013 και εμείς έχουμε καταφέρει να γυρίσουμε στο 1970, όπου νεαροί και μη Έλληνες πολίτες άφηναν πίσω τα σπίτια και τις οικογένειές τους για να πάνε στην ξενιτιά και να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί. Ένα ακόμα πράγμα που πιστεύω πως πρέπει να αναφερθεί είναι πως όλος αυτός ο κόσμος που φεύγει μακριά από την πατρίδα του το κάνει νόμιμα έχοντας λάβει κάποια πρόσκληση, και δεν πάει κανείς παράνομα. Οι Έλληνες μετανάστες δεν μαζεύονται 10 άτομα σε ένα σπίτι να ζουν υπό άθλιες συνθήκες  και δεν πουλάνε  ρολόγια, τσάντες κλπ μπιχλιμπίδια στο δρόμο, κάνοντας το παρεμπόριο να ανθεί...Φυσικά πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις άλλα ο κανόνας είναι αυτός!


Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στα φιλαράκια μου καλή τύχη και όλα να τους πάνε καλά εκεί στα ξένα, όμως όχι μόνο σε αυτούς άλλα και σε κάθε Έλληνα που αφήνει πίσω το σπίτι του για ένα καλύτερο αύριο.
Καλή τύχη μάγκες και όλα να σας πάνε καλά!