(Δεν σκέφτεται αλλά) γράφει: Cherry Lee


Στην περίπτωση τη δική μου, πολλοί θα βρεθούν να μου που «ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ» γιατί έχεις χεσμένη τη φωλιά σου!


Ναι, ρε μάγκα μου. Είμαι ίσως ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στον «ελληνικό πλανήτη» που δε γουστάρει το παστίτσιο. Ξέρετε, η μάνα μου κάνει ένα από τα καλύτερα παστίτσια της υφηλίου και δε το λέω εγώ. Το λένε όλοι όσοι το έχουν δοκιμάσει. Το ότι δε το τρώω εγώ δε σημαίνει ότι πρέπει να απαγορευτεί δια νόμου να το φτιάχνει ή να την κλείσουν μέσα, επειδή προσβάλει το γευστικό μου γούστο.


Η ιστορία με το κλείσιμο της σελίδας του Γέροντα Παστίτσιου και τη σύλληψη του διαχειριστή της δεν μπορεί παρά να είναι ένα ακόμα πιο κακόγουστο αστείο και εξηγώ: Υπήρξε άνθρωπος/άνθρωποι οι οποίοι πήγαν στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, έσκασαν παράβολο για τη μήνυση (το οποιο κοστίζει τώρα 100 ευρώ αν δεν κάνω λάθος) και κατέθεσαν μήνυση με δικηγόρο; Με τη βοήθεια δικηγόρου το έκαναν σίγουρα, γιατί πως αλλιώς μπορείς να καταθέσεις μια μήνυση γραμμένη έτσι ώστε ο εισαγγελέας να δώσει εντολή για άρση απορρήτου, ώστε η υπηρεσία να έχει το δικαίωμα να φτάσει στα ψηφιακά ίχνη του «δράστη» και να τον μπουζουριάσει «κανονικά» και με το «νόμο» (τυπικαλί ορ πολιτικαλί κορεκτ)....


Διαβάζω και αντιγράφω το status του Vassilis Karagiorgos που μοιράστηκε στον τοίχο του ο Manos Antonaros και παρακαλώ να το διαβάσετε με προσοχή:


«ΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ, ΝΕΟΠΛΑΤΩΝΙΣΜΟΣ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΣΜΟΣ,
και σήμερα ΠΑΪΣΙΣΜΟΣ!


Οι μικροί μέχρι ανύπαρκτοι σε πνευματικό μέγεθος διάδοχοι μεγάλων πνευμάτων, ξέρετε τι κάνουν για να σκεπάσουν τη μικρότητά τους; Δημιουργούν ένα ρεύμα, που δεν μπορεί να κυλήσει από μόνο του. Έτσι, για να του δώσουν αυθεντία, να το κάνουν να τσουλήσει δηλαδή, πάνε και λυμαίνονται ένα μεγάλο όνομα. Του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη. Του Γέροντα Παΐσιου σήμερα.
Είμαστε σε παρακμή, γι' αυτό είμαστε των άκρων.
Από τη μια όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι (υπερσυντηρητικοί αυτοαποκαλούνται) που επικαλούνται τον Γέροντα Παΐσιο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν. Τον έχουν κάνει προφήτη τον δύστυχο. Αν μπορούσε, θα τους έριχνε καμιά φωτιά να τους κάψει. Είναι ξεκάθαρο ότι, αν τον διάβασαν ποτέ, δεν κατάλαβαν τι διάβασαν! Οι άνθρωποι δεν ξέρουν πού να στηρίξουν τις αθλιότητές τους, τον σκοταδισμό τους και βάζουν μπροστά ένα όνομα, άσχετο με όσα λένε.
Αυτοί οι ακραίοι τύποι, μέσα στον παραλογισμό τους παράγουν μια παραλογισμένη αντίδραση. Κάποιοι άλλοι ακραίοι τα παίρνουν στο κρανίο και φτιάχνουν χλευαστικές σελίδες. Αντί όμως να χλευάσουν τους δημιουργούς της χλεύης, βάζουν στόχο έναν άνθρωπο που δεν ξέρουν. Ούτε τον ίδιο ούτε το πνεύμα του. Αυτό το πνεύμα που έχει στηρίξει πολλούς συνανθρώπους μας.
Άλλη μια επανάληψη ακραίας συμπεριφοράς και ακραίας αντίδρασης. Όπως τότε με τον Διαφωτισμό, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για μας τους Έλληνες.
Αντί να δούμε τι καλό είχαμε να πάρουμε, οι ανεγκέφαλοι που κυριαρχούσαν τότε, για να κάνουν το χατήρι των προστατών τους έβγαλαν την ΠΑΤΡΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ένα κατάπτυστο κείμενο.
Και τι έκαναν οι φανατικοί της άλλης πλευράς; Έβγαλαν ένα εξίσου κατάπτυστο κείμενο, την ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, με το οποίο διέγραψαν με μιας ό,τι καλό υπήρχε σ' αυτόν τον τόπο.
Και μείναμε ο καθένας με τη φαντασίωσή του και το φανατισμό του.
Με τ' αυτιά μας κλειστά.
Α, κι εσείς με το νόμο στα χέρια. Γιατί τους κλείνετε τις σελίδες και τους συλλαμβάνετε; Για να φουντώσετε κι άλλο το φανατισμό τους;


Ευχαριστώ για την υπομονή


Διαβάζω την ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στήλη του Άρη Δημοκίδη στη Lifo αμέτρητα tweets και στάτους φίλων, γνωστών και αγνώστων στα σόσιαλ μίντια και δεν ξέρω πραγματικά αν πρέπει να γελάσω ή να βάλω τα κλάματα από αυτό το καραγκιοζιλίκι που ζούμε (όσοι από εμάς μπορούμε να το αντιληφθούμε έστω και σε ένα μικρό ποσοστό).


Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω την επανάσταση μου αντιγράφοντας και μοιράζοντας μαζί σας την συνταγή για εύκολο παστίτσιο της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου που μ αρέσει. Συγχωρήστε με που δεν μπορώ να σας δώσω τη συνταγή της μαμάς μου, αλλά πάει παραδοσιακά και κρυφά από μάνα σε κόρη και δεν γίνεται να σπάσω την αλυσίδα....


 Πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση και την παρασκευή της συνταγής, δείτε το παρακάτω βίντεο που ψάρεψα στο γιουτιούμπιον:


ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ : I'LL BE BACK!!   
 Αν και εφόσον είδατε το βίντεο είστε πλέον μυημένοι στο να προχωρήσετε στην συνταγή για το διάσημο "Τρεμουλιαστό παστίτσιο με εύκολη μπεσαμέλ" της Αργυρούς! 


 Καλά να πάθουμε.  Κι όποιος κατάλαβε κατάλαβε....