Ήταν ένα σκυλί ράτσας... Ξέρετε από εκείνα που "παράγονται" μαζικά σαν να είναι προϊόντα από μητέρες που δεν είναι μηχανές για να αντέξουν τις συνεχείς γέννες, και που κάποιοι τα αγοράζουν από pet shop για να τα επιδεικνύουν σαν αντικείμενα επώνυμα...Σιχ Τσου, ένα μικρόσωμο σκυλί που δεν ξεπερνά τα 7 κιλά. Αγοράστηκε για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Ήταν κάποτε πολύτιμο, αρρώστησε όμως και εγκαταλείφθηκε. Η ακριβή "μάρκα" σκύλου (μάρκα, μια και έτσι αποκαλούν τις ράτσες οι απαίδευτοι Ελληναράδες) αποδείχθηκε σκάρτη. Το σκυλί ήταν "χαλασμένο" και το σέρβις ακριβό για κάτι τόσο "άχρηστο". Το δίποδο τέρας το εγκατέλειψε στο δρόμο με ελαφριά καρδιά.


Με ένα τεράστιο όγκο, μεγαλύτερο από το κορμί της βρέθηκε να τριγυρνάει μόνη της στην περιοχή Καματερό της Σαλαμίνας. Μέλη της Ζωοφιλικής Ομάδας Εθελοντών Σαλαμίνας εντόπισαν το άτυχο ζώο, και αποφάσισαν παρά τη δυσκολία του εγχειρήματος  να του προσφέρουν την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια, ώστε να έχει μια ευκαιρία στη ζωή. Το μικροσκοπικό σκυλί το ονόμασαν Πέννυ και το ενδιαφέρον όλων στράφηκε επάνω του.


Η Πένυ χειρουργήθηκε χθες από τις κτηνιάτρους Μαριλένα Καλοείδα και Φλωριάνα Δαρζέντα. Η επέμβαση ήταν δύσκολη και πολύωρη. Αφαιρέθηκε  ο τεράστιος όγκος, υπήρχαν όμως και εσωτερικά όγκοι και χρειάστηκε να γίνει αφαίρεση σπλήνας. Δυστυχώς λίγες ώρες μετά το χειρουργείο η Πένυ κατέληξε.


Η Πέννυ ήταν ένα ακόμη ζώο ράτσας που εγκαταλείφθηκε αφού "χάλασε".