Γράφει ο Brutus-x“Μην τους δίνεις σημασία μωρέ, μεγάλοι άνθρωποι είναι.”


Ε λοιπόν όχι, το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία δεν τους καθιστά αθώους. Καθημερινά γύρω μας βλέπουμε ανθρώπους της γενιάς του 50' με 60' να παίρνουν αποφάσεις για μας χωρίς εμάς και μετά να μας λένε πως ό,τι έκαναν το έκαναν για το καλό μας. Τους βλέπουμε να παραμυθιάζονται από την τηλεόραση και να ψηφίζουν για ακόμη μια φορά τους καταστροφείς μας.


Και όλα αυτά για να έχουμε εμείς μέλλον. Μα τι μέλλον; Δεν μας αφήσατε μέλλον. Κάνατε τα ρουσφέτια σας, πήρατε τα δάνειά σας, κάνατε με λίγα λόγια τη ζωούλα σας και τώρα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι περιμένετε από εμάς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Δυστυχώς δεν γίνεται, αφού όταν το κτίριο έχει σάπια θεμέλια, όσο και να ανακαινίζεις τα διαμερίσματα, το κτίριο παραμένει παλιό και στον πρώτο σεισμό θα πέσει.


Δεν θα μείνω όμως μόνο σ' αυτούς, όχι, γιατί και τα δικά μας τα μαργαριτάρια δεν είναι καλύτερα.


Ακολουθώντας τα βήματα της λαμογιάς από τους γονείς του ο κλασσικός νεαρός νεοέλληνας προσπαθεί να χωθεί στο δημόσιο για μια σίγουρη θέση και ένα σίγουρο μισθό. Ψηφίζει κι αυτός τον “βολευτή” του και μας καταδικάζει όλους σε θάνατο ή εξορία. Και πολλά ακόμη κάνει ο νεαρός νεοέλληνας που αν συνεχίσω να τα καταγράφω θα χρειαστεί ίσως και δεύτερος σέρβερ για το σάιτ.


Η απορία μου λοιπόν είναι η εξής: Τι έχει μεγαλύτερη αξία σε αυτόν τον κόσμο, τα λεφτά ή η ευτυχία;


Όλα γίνονται για τα λεφτά και στον βωμό του χρήματος έχουν θυσιαστεί τα πάντα: πατρίδες, θρησκείες, ζωές, αξίες, ευτυχία και πάνω απ' όλα η αγάπη και η συμπόνια.


Δεν υπάρχει πλέον τίποτα απ' αυτά, έχουν όλα ξεχαστεί. Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και δεν τον νοιάζει τίποτα, εφαρμόζοντας πιστά την τακτική του “μακρυά απ' τον κώλο μας και όπου θέλει ας μπει”.


Δυστυχώς φίλοι μου, έχουμε φτάσει στο χείλος του γκρεμού και συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά και ακόμα και οι λίγοι που λένε “σταματήστε, που πηγαίνετε; Θα πέσουμε...” παρασύρονται από το πλήθος και πηγαίνουν και αυτοί προς τον γκρεμό.


Πρέπει να σταματήσει αυτό, να σκεφτούμε και λίγο ο ένας τον άλλο μήπως και καταφέρουμε να σώσουμε τον κόσμο μας. Είναι γεγονός πως αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, αλλά είναι παγκόσμιο.


Αγαπάτε αλλήλους!


Όχι δεν είναι ούτε θρησκευτικό το θέμα, μα ούτε και χίπικο. Είναι η πραγματικότητα.


Αν αγαπάμε και στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, όλα θα είναι καλά και όλοι θα είναι ευτυχισμένοι.


Όμως αυτό δεν συμφέρει τους ισχυρούς, μια και δεν μπορείς να ελέγξεις εύκολα έναν πραγματικά ευτυχισμένο άνθρωπο. Για αυτό και οι “άρχοντες” κάνουν ο,τι περνάει από το χέρι τους για να τρομοκρατούν και να θλίβουν τον κόσμο, και για να τους πουλάνε μετά λίγη ψεύτικη ευτυχία όταν πια θα τους έχουν του χεριού τους.


Σταματήστε λοιπόν!


Σταματήστε να ζηλεύετε τη mercedes του γείτονα,το iPhone του φίλου σας, τo σπίτι του αφεντικού σας, τα ψεύτικα βυζιά της Πετρούλας, τα κότερα, τα ελικόπτερα, τα πολυτελή ξενοδοχεία και όλα αυτά τα άψυχα υλικά πράγματα και ξυπνήστε! Ξυπνήστε γιατί χανόμαστε!