Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η επιχείρηση μαζικών στειρώσεων αδεσπότων από εθελοντές κτηνιάτρους στο Δημοτικό Κυνοκομείο Ρόδου.


Ήταν μια ενέργεια που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου και του Δήμου Ρόδου.
Στο διάστημα από τις 16 έως και σήμερα 22 Αυγούστου, οι εθελοντές κτηνίατροι Thomas Bush και Ines Leouv στείρωσαν συνολικά 244 αδέσποτα. Ο ζήλος τους ήταν πραγματικά μεγάλος αφού ξεκινούσαν από τις 8 το πρωί και συνέχιζαν να στειρώνουν μέχρι τις 9 κάθε βράδυ, με αποτέλεσμα καθημερινά να στειρώνονται περισσότερα από 20 αδέσποτα ζώα!
Το προσωπικό, αλλά και οι εθελοντές που εργάζονται στο Κυνοκομείο της Ρόδου, εργάστηκαν όλοι σκληρά βοηθώντας να πραγματοποιηθεί αυτό το τεράστιο εγχείρημα.


Την επιτυχία της δράσης αυτής τονίζει και η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου σε ευχαριστήρια της επιστολή: "Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους εθελοντές κτηνιάτρους κ. Thomas Bush και την κ. Ines Leouv, καθώς επίσης και τον κύριο Ρόμαν οι οποίοι κάτω από αντίξοες συνθήκες και με πραγματική αυτοθυσία κατάφεραν από τις 16 έως τις 22 Αυγούστου να στειρώσουν 244 αδέσποτα, εργαζόμενοι καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 9-10 το βράδυ. Καθώς επίσης ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στο Κυνοκομείο, γιατί πραγματικά υπερέβαλαν εαυτούς εργαζόμενοι 12-16 ώρες ημερησίως κάτω από συνθήκες αντίξοες , ήτοι 40- 44 βαθμούς υπό σκιάν. Πολλά ευχαριστώ επίσης σε όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνέβαλαν στο να περισυλλέξουν και να μεταφέρουν τα αδέσποτα στο Kυνοκομείο.


Ευχαριστούμε και πάλι,
για το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου
Αναστασία Σταματίου "