Κυριακή αργά το απόγευμα. Εθελοντές μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου βρέθηκαν στο Μανδράκι, ώστε να τοποθετήσουν το σταντ του Συλλόγου, από όπου θα δίνονταν ενημερωτικό υλικό για τη δράση της Φιλοζωικής και το Κυνοκομείο. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό. Παρά το γεγονός πως ο Σύλλογος Φιλοζωικής Ρόδου έχει λάβει νόμιμη άδεια για την "κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στον πεζόδρομο της 7ης Μαρτίου (από taxi προς ΔΕΗ) λίγο πριν το περίπτερο, για διανομή διαφημιστικού υλικού που αφορά στο έργο του συλλόγου", με το που εμφανίστηκαν οι εθελοντές "καλοθελητής" εκ μέρους των μικροπωλητών έσπευσε να τους ενημερώσει πως η παραμονή τους στο σημείο θα προκαλέσει αντιδράσεις. Οι εθελοντές με την πρόεδρο αποχώρησαν διακριτικά, με στόχο να επιστρέψουν την επόμενη μέρα (Δευτέρα 2 Ιουλίου) προκειμένου να "στήσουν" το σταντ, σε σημείο που θα έχει ορίσει η Δημοτική Αστυνομία.


Την επόμενη μέρα οι άνθρωποι του Συλλόγου βρέθηκαν στο ίδιο σημείο από νωρίς το πρωί, περιμένοντας τη Δημοτική Αστυνομία και δεν άργησαν να "ανάψουν τα αίματα".  Οι εθελοντές και η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αναστασία Σταματίου ήρθαν αντιμέτωποι με μερίδα των μικροπωλητών, και δέχθηκαν φραστικές απειλές. Οι μικροπωλητές ισχυρίζονται πως η παραμονή των εθελοντών της Φιλοζωικής στο σημείο θα μειώσει την κίνηση στους πάγκους τους! Δυστυχώς, η εισήγηση της δικηγόρου του Συλλόγου κ. Αργυρώς Παντελάκη προς τη Δημοτική Αστυνομία, έπεσε στο κενό... Παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμιμη άδεια, ζητήθηκε από τη Φιλοζωική να δώσει σχεδιάγραμμα για το σημείο όπου θα βρίσκεται επί της 7ης Μαρτίου και δεν δόθηκε καμιά λύση στο θέμα. Στο μεταξύ η πρόεδρος επρόκειτο να συναντηθεί με το Δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά για τη διευθέτηση του ζητήματος, αλλά μέχρι στιγμής αυτή η συνάντηση δεν κατέστη δυνατό να γίνει.


Φυσικά, οι πολίτες της Ρόδου μπορεί να μην βοηθάνε στην αποσυμφόρηση του Κυνοκομείου, και να μην επιθυμούν την παραμονή των εθελοντών επί της 7ης Μαρτίου, ωστόσο έχουν απαιτήσεις! Καθημερινά το τηλέφωνο του Συλλόγου Φιλοζωικής Ρόδου λαμβάνει δεκάδες κλήσεις για την περισυλλογή ζώων, κουταβιών και ενήλικων. Ενδεικτικά, μονάχα τις τελευταίες δύο ημέρες ζητήθηκε από τη Φιλοζωική να περιμαζέψει 25 κουτάβια και περισσότερα από 20 ενήλικα ζώα.


Τα συμπεράσματα δικά σας...!