Την ώρα που η τουριστική κίνηση στη χώρα μας είναι σημαντικά μειωμένη, κάποιοι φίλοι μας Έλληνες (ας πούμε) διαφημίζουν με θράσος το Istanbul Shopping Fest, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τις 9 ως τις 29 Ιουνίου. Η διοργάνωση αυτή  λίγο πολύ μοιάζει στη δική μας Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και στόχο είχε να προσελκύσει τουρισμό στην Τουρκία...  Μάλιστα, οι διοργανωτές είχαν θέσει ως στόχο την προσέλκυση 1,5 εκατομμυρίου τουριστών στην Κωνσταντινούπολη κατά το εικοσαήμερο της έκθεσης.


Η διαφήμιση αυτή βρίσκεται σε στάση λεωφορείου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης και σε άλλα διάσπαρτα σημεία στη συμπρωτεύουσα. Ναι, οι Θεσσαλονικείς που έχουν τη δική τους διεθνή έκθεση, διαφημίζουν μια ανταγωνιστική  και στέλνουν κόσμο στη γειτονική χώρα.


Δε ξέρω πόσα εισέπραξαν για αυτές τις διαφημίσεις και δε με αφορά. Είναι όμως ηθικό να προτείνεις στους Έλληνες και στους τουρίστες που παραθερίζουν να πάνε να κάνουν ψώνια και τουρισμό στην Τουρκία, τη στιγμή που η αγορά της πόλης σου και της χώρας σου πεθαίνει;


Αλλά... Οι Τούρκοι είναι πια "φίλοι" μας! Ας αναπτυχθούν σε βάρος μας. Δεν πειράζει... Κάνουν "ωραία" σίριαλ και τα βλέπουν οι γιαγιάδες!