Χρήματα, ομορφιά, πλαστική ομορφιά, πλούτος, ταξίδια, δόξα, ακριβά ρούχα, αυτοκίνητα, γκόμενοι, ποτά, τσιγάρα και άλλα πολλά είναι οι "αξίες" που προάγονται από τον δυτικό "πολιτισμό". Και όταν δεν τα έχεις όλα αυτά αισθάνεσαι πως είσαι λίγος, συχνά πυκνά αισθάνεσαι πως δεν αξίζεις τίποτα! Η Ελλάδα έχει πέσει εδώ και χρόνια σε αυτή την μαύρη τρύπα του νεοπλουτισμού και του υλιστικού τρόπου ζωής και η κρίση δεν έχει βάλει ακόμη μυαλό στους ανθρώπους της. Μικρόψυχοι άνθρωποι που η μιζέρια έχει γίνει δεύτερη φύση τους, παραπονιούνται που "δεν έχουν σώμα μοντέλου", ή που τα χρήματα τους δεν τους αρκούν για να κάνουν διακοπές στη Σκιάθο, ή επειδή με τα χρήματα που διαθέτουν δεν μπορούν να αγοράσουν όσα ποτά θέλουν...


Πρέπει να ξεκαθαρίζω πως αυτό το κείμενο δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που αγαπούν πρωτίστως την ύλη, μια και αυτοί δεν θα μπορέσουν να αισθανθούν για τι πράγμα μιλάω. Το κείμενο αυτό απευθύνεται σε όλους τους υπόλοιπους...


Σερφάροντας σήμερα στο ίντερνετ έπεσα επάνω σε ένα 18χρόνο παιδί χωρίς χέρια, που παίζει κιθάρα με τα πόδια του! Τον λένε George Dennehy και κατοικεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γεννήθηκε στη Ρουμανία χωρίς χέρια, και οι γονείς του τον υιοθέτησαν, τον αγάπησαν και τον βοήθησαν κυριολεκτικά να σταθεί στα πόδια του. Ο George Dennehy, αντί να παραμένει αδρανής και να έχει μονάχα στο νου του πως δεν έχει χέρια, έχει μετατρέψει το "μειονέκτημα" του σε πλεονέκτημα! Παίζει κιθάρα, πιάνο, τσέλο, μπάσο όχι με τα χέρια , όπως εγώ και εσύ αλλά με τα πόδια του.


Είναι δύσκολο να περιγράψεις το πως αισθάνεσαι όταν γνωρίζεις πως υπάρχουν άνθρωποι όπως ο  George Dennehy. Το σίγουρο είναι πως μας βάζουν σε σκέψεις και μας ταρακουνάνε. Η κοινωνία μας είναι έτσι δομημημένη, που μας οδηγεί στο να μην είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι με όσα έχουμε, και να εστιάζουμε σε ό,τι δεν έχουμε... Βλέποντας αυτό το νέο άνθρωπο, δεν μπορούμε παρά να αλλάξουμε γνώμη!


Επειδή είναι πολύ πιθανό να νομίσετε πως όσα σας γράφω δεν έχουν νόημα, σας προκαλώ να δείτε παρακάτω ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον Nick Vujicic, έναν 29χρόνο που εξαιτίας ενός σπάνιου συνδρόμου δεν έχει ούτε χέρια μα ούτε και πόδια, μα έχει περισσότερη δύναμη και θέληση για ζωή από τον καθένα από εμάς τους αρτιμελείς! Δείτε το βίντεο!