Γράφει ο Brutus-x



“Ο Κασιδιάρης χαστουκίζει την Κανέλλη.”



“Άγριο ξύλο ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα.”


“Φάνηκε το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής.”


Αυτοί και άλλοι πολλοί παρόμοιοι τίτλοι έχουν κατακλύσει ΜΜΕ και ιστοσελίδες.


Αλήθεια, είδε κανείς το επίμαχο βίντεο; Άκουσε κανείς τι ειπώθηκε;


Ας δούμε και ας σχολιάσουμε...



 

Καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Κανέλλη κρατά μια άκρως προκλητική στάση, το ίδιο και η κ. Δούρου, ενώ ο κ. Παυλόπουλος παραμένει αμέτοχος. Η απουσία επιχειρημάτων της κ. Κανέλλη είναι φανερή αφού η μόνη απάντηση που κατάφερε να δώσει στα λεγόμενα του είναι πως “δεν συνομιλεί με φασισταριά”. Τα πνεύματα οξύνονται και ο κ. Κασιδιάρης της απαντάει αποκαλώντας την παλιοκομμούνι.


Στη συνέχεια η κ. Δούρου εξαπολύει προσωπική επίθεση εναντίον του, τη στιγμή που εκείνος μιλούσε για δράσεις κομμάτων και όχι προσώπων. Εκεί λοιπόν, ο έξω φρενών πλέον κ. Κασιδιάρης σηκώνεται και αφού την αποκαλεί νούμερο, της πετάει νερό στο πρόσωπο, τότε αμέσως η κ. Κανέλλη σηκώνεται, τον χτυπάει με τα χαρτιά που κρατούσε, του φωνάζει να φύγει και τότε ο κ. Κασιδιάρης την χαστουκίζει.


Ακολουθούν διαφημίσεις.


 

Αυτά σχετικά με το βίντεο.


Φυσικά και τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές σε μια “Δημοκρατική” κοινωνία, όπου τουλάχιστον θεωρητικά μας δίνεται η δυνατότητα με τον διάλογο να μπορούμε να λύνουμε τις διαφορές μας. Όμως για να λέμε και τα πράγματα με το όνομα τους, ποιος από εμάς δεν το ευχαριστήθηκε έστω και λίγο μέσα του; Όταν όλοι φωνάζανε για κρεμάλες, ξύλο, φωτιά και θάνατο στους 300 που μας έχουν κάνει τη ζωή μαρτύριο, ποιος είναι εκείνος που δεν σκέφτηκε έστω για μια στιγμή πως: “καλά της έκανε της μπιπ”; Και εκεί νομίζω ότι θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι. Το πρόβλημα δεν είναι το χαστούκι (την πέτυχε το ένα από τα τρία όπως η ίδια δήλωσε) που έφαγε η Κανέλλη, ούτε πρόβλημα είναι το νερό που έφαγε στα μούτρα η Δούρου. Πρόβλημα δεν είναι ούτε ο Κασιδιάρης, πρόβλημα δεν είναι τίποτα από αυτά. Το πρόβλημα είμαστε εμείς. Εμείς αφήσαμε τα πράγματα να φτάσουν ως εδώ, εμείς τους αφήσαμε να αλωνίζουν και να κάνουν ο,τι θέλουν.


Και τώρα τι;


Καταδικάζουμε τον Κασιδιάρη και τον κάθε κασιδιάρη, τρώμε το κουτόχορτο της TV, χαζοχαιρόμαστε, με τηλεπαιχνίδια και σήριαλ και παχαίνουμε στον καναπέ από το ikea. Αν μη τι άλλο όλα αυτά είναι μια εικονική πραγματικότητα. Ο μόνος κερδισμένος από το περιστατικό είναι ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος έχοντας τη βεβαιότητα πως έχουν “σπάσει” τα μηχανάκια της AGB, άρχισε να παριστάνει τον ήρωα και να δηλώνει πως θα πληρώσει ο ίδιος ένα ενδεχόμενο πρόστιμο της ΕΣΗΕΑ.


Όσο θα ασχολούμαστε εμείς με το “Κασιδιάρης VS Κανέλλη”, εκείνοι που βρίσκονται στην εξουσία θα βρουν για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να κάνουν τα δικά τους και να μην πάρει κανείς μας χαμπάρι. Όσο η προσοχή μας θα στρέφεται στα “εγέρθητι” και στις κάμψεις αποπροσανατολιζόμαστε από τα πραγματικά ζητήματα.


Τι ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε σήμερα; Ήταν ένα ακόμη ριάλιτι σόου που αντί για μερικούς απλούς πολίτες είχε ως πρωταγωνιστές μερικά πολιτικά πρόσωπα. Ο στόχος επετεύχθη. Όπως ο ταχυδακτυλουργός τραβάει την προσοχή σου για να κάνει το κόλπο του, έτσι κι αυτοί.


Έτσι, έχουν μαγειρευτεί πολλά στα κρυφά και κάτω από το τραπέζι θα γίνουν άλλα τόσα...


Ας μην μένουμε λοιπόν στην στην ακτή και στα ρηχά επειδή το νερό είναι κρύο, ας πάρουμε την απόφαση και ας βουτήξουμε για να κολυμπήσουμε και να περάσουμε απέναντι, όλοι μαζί για να πιάνουν οι ξεκούραστοι τους κουρασμένους και να φύγουμε από αυτό το ξερονήσι.


Ας σταματήσουμε λοιπόν να ασχολούμαστε με μικρότητες και να τσακωνόμαστε μεταξύ μας και ας τα βρούμε για να μπορέσουμε να σωθούμε, παίρνοντας παράδειγμα από χώρες όπως η Ισλανδία.


 

Αυτά από μένα.


Α! Και που είστε, το νου σας!