Αρ.Πρωτ.57/1987

Τον ονομάσαμε Τζίμη. Είναι το γνωστό σκυλάκι που βρέθηκε την Μ. Πέμπτη στο Βαλτερό, χτυπημένο από αυτοκίνητο.
Το τροχαίο ατύχημα, πέρα από τα σοβαρά τραύματα, τον άφησε με παραλυσία, στο πίσω μισό του σώματός του.
Οι κτηνίατροι που το εξέτασαν, είπαν πως είναι νευρολογικό πρόβλημα και πως χρειάζεται χρόνο και φαρμακευτική αγωγή για να επανέλθει.
Ήδη έχει αρχίσει να κουνάει την ουρά και τα πόδια του μέχρι τους αστραγάλους. Οι περισσότερες από της πληγές έχουν επουλωθεί και το δέρμα έχει αρχίσει να αναπλάθεται.
Η θεραπεία του σε αυτό το στάδιο περιλαμβάνει καθημερινή χορήγηση αντιβίωσης και κορτιζόνης με χάπια. Επίσης είναι απαραίτητη η πλύση των πληγών του με μπεταντίν και η επάλειψή τους με επουλωτική αλοιφή.
Εθελοντές του ΦΟΣ κατασκεύασαν το αναπηρικό καροτσάκι της φωτογραφίας. Ο σχεδιασμός και η επιλογή των υλικών, έγινε με βάση επιστημονική έρευνα αμερικάνικου πανεπιστημίου και με την έγκριση και καθοδήγηση των κτηνιάτρων. Το κόστος της κατασκευής ανέρχεται στα 25 ευρώ, χωρίς τις ρόδες και τους ιμάντες (τα οποία μας τα δώρισαν).
Από την πρώτη κιόλας δοκιμή ο Τζίμης δέχτηκε το καροτσάκι του με ενθουσιασμό. Η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή του έχουν φανερή βελτίωση.
Επείγει η φιλοξενία (ή και η υιοθεσία) του Τζίμη, από υπεύθυνο άτομο.
Είναι περίπου ενάμιση χρονών και παρόλα όσα πέρασε, είναι υπερβολικά φιλικός με όλους τους ανθρώπους, έχοντας τεράστια αδυναμία στα χάδια.
Σας παρακαλούμε βοηθήστε να βρεθεί ένα σπίτι ή έστω προσωρινή φιλοξενία. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΕΙΓΟΝ... Ο εθελοντής που τον φρόντιζε έφυγε και τώρα ο Τζίμης θα βρίσκεται αναγκαστικά σε ένα περιβάλλον που δεν είναι και ιδανικό για την περίπτωση του.Χρειάζεται καθημερινή φροντίδα και ένα σπίτι...
Για φιλοξενία ή υιοθεσία επικοινωνήστε στο 697 084 9083
Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών- Αρ.Πρωτ.57/1987