Αναδημοσίευση από: http://www.protothema.gr/
Σχολιασμός από Τρυποκάρυδο


Ο Τρυποκάρυδος διάβασε τα ακόλουθα και δεν παραξενεύτηκε καθόλου από το γεγονός. Ήταν αναμενόμενος ο αποδεκατισμός μας... Η εθνική αιμορραγία ερχόταν, κανείς όμως δεν μιλούσε για ό,τι έβλεπε να πλησιάζει. Στον Έλληνα αρέσουν τα όμορφα λόγια, και ας είναι ψεύτικα! Του Έλληνα τα αφτιά πρέπει να τα γλείφεις. Ο Έλληνας πιστεύει σε φράσεις όπως  "λεφτά υπάρχουν" και "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου", είμαι σίγουρη πως έχαψε και αυτό το περί μείωσης του μισθού των υπουργών που είπε  ο Αντωνάκης, πρώτου μπει στο νοσοκομείο...Ανατριχιαστικά είναι τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα και δείχνουν μία Ελλάδα που όχι απλώς γερνάει, αλλά μία Ελλάδα που έχασε μέσα σε μόλις δέκα χρόνια περισσότερους από ένα εκατομμύριο Έλληνες (!), στην – δημογραφικά – χειρότερη περίοδο από την δεκαετία του 1940!


Ακόμα και στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για την ακρίβεια, δεν είχε υπάρξει τόσο μεγάλη αναλογικά πληθυσμιακή απώλεια καθώς ούτε οι περίπου 350.000 νεκροί από τον πόλεμο και την πείνα, ούτε οι 100.000 νεκροί του Εμφυλίου, ούτε η φυγή των χιλιάδων στις χώρες του ανατολικού μπλοκ επέφεραν πληθυσμιακή απώλεια ενός εκατομμυρίου Ελλήνων μέσα σε δέκα χρόνια.


Και τώρα, από την μία πλευρά, η κρίση και, από την άλλη, η άρνηση – ή μήπως η αδυναμία (;) - των Ελλήνων να κάνουν παιδιά μας έφεραν σε πληθυσμιακά επίπεδα προς εικοσαετίας!


Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Νέος Κόσμος" στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (ποσοστό 49,2% του γενικού πληθυσμού) και 5.484.000 θήλυς (ποσοστό 50,8%) όπως αναφέρουν τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).


Στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, υπολογίσθηκε ότι ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα. Μπορεί να φαίνεται μείωση πληθυσμού σε σχέση με το 2001 μόνο 190.000 άτομα μόνο, αλλά να υπολογίσουμε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ξένους οι οποίοι δεν υπήρχαν το 2001, καθώς τότε υπολογίζονταν σε 300.000 περίπου και τώρα ξεπερνούν το 1.300.000!


Η κρίση φαίνεται μέσα στην διετία που ο πληθυσμός από τους Έλληνες που φεύγουν για να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό τους αυξημένους θανάτους και τις μειωμένες γεννήσεις ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 500.000 των ξένων συμπεριλαμβανομένων!


Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).


Με τον υπάρχοντα ρυθμό μείωσης του πληθυσμού που έχει ενταθεί κατακόρυφα την τελευταία διετία, υπολογίζεται ότι στα τέλη της δεκαετίας θα έχουμε φτάσει στα επίπεδα του 1970 με την Ελλάδα των 8 εκατομμυρίων ψυχών!
Από τον Ανδρεάκη στον Κωστάκη, και από τον Γιωργάκη στον Αντωνάκη... Όλοι αυτοί οι Άκηδες δεν άφησαν κανένα περιθώριο η Ελλάδα να γίνει ένας τόπος  γεμάτος ζωή. Εμείς είμαστε άνεργοι στην πιο παραγωγική ηλικία της ζωής μας. Παιδιά δεν θα φέρουμε στον κόσμο, τουλάχιστον σήμερα. Οι παλιότερες γενιές συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους, και πολλοί από τη γενιά μας δεν πηγαίνουν καν να ψηφίσουν. Ίσως, όμως η πηγή του προβλήματος να είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι Έλληνες  κοιτάνε μονάχα την πάρτη τους και τίποτα άλλο. Πόσο πιο εύκολα θα αντιμετώπιζαν οι Έλληνες τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κίνδυνους κάθε είδους, εάν απλώς έσκυβαν επάνω στο πρόβλημα κάθε συμπολίτη τους που βρίσκεται σε ανάγκη; Ο παρτάκιας Έλληνας θα επιβιώσει, αλλά μετά το θάνατο του μονάχα στάχτες θα έχει αφήσει πίσω του!


Διαβάστε ακόμη: Βλέπω το θάνατο σου- η ελληνική εκδοχή. Από το ένδοξο 2004, στο “λεφτά υπάρχουν” και από εκεί στο παρόν και το μέλλον.


Θα με αφήσεις να καταλήξω σε ένα χαρτόκουτο πατέρα;