Η μνημονιακή Ν.Δ κατάφερε να είναι πρώτη, μα δε θα πετύχει να σχηματίσει κυβέρνηση ακόμη και αν συνεργαστεί με το αδελφό κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Εκ πρώτης όψεως αυτό είναι μια νίκη. Το ΠΑΣΟΚ τιμωρήθηκε για το σύνθημα "Λεφτά Υπάρχουν" του προηγούμενου αρχηγού του. Οι δίδυμες παρατάξεις,  παρόλο που επί δεκαετίες εκτοξεύουν κατηγορίες η μία προς την άλλη, κατάφεραν να έχουν μια αγαστή συνεργασία στην προηγούμενη κυβέρνηση με σαφή μνημονιακή κατεύθυνση. Μια συγκυβέρνηση των δύο θα ήταν το ιδανικό σενάριο για τον Βενιζέλο και το Σαμαρά. Μπορεί ο Σαμαράς να μην υπήρξε συμφοιτητής του Ευάγγελου, μας έχει αποδείξει όμως πως τα πάει εξίσου καλά με το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, και ας μην έπαιξαν ποτέ στην ίδια μπάντα! Για "το καλό μας" λοιπόν συμφώνησαν παρέα στο 2ο Μνημόνιο, αν και μπροστά στις κάμερες σφαζόντουσαν για το ποιο από τα δύο αδελφάκια έφταιξε για το οικονομικό χάος της χώρας.


Αλλά τι θα κάνει ο Σαμαράς; Αυτή την ώρα έχει αρχίσει τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ωστόσο κανείς από τα κόμματα που δεν στηρίζουν το μνημόνιο μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλώσει επιθυμία συνεργασίας με τον Αντώνη Σαμαρά. Έτσι πιθανολογείται η διεξαγωγή νέων εκλογών.


Ο Βενιζέλος από την άλλη έπειτα από την ήττα του κόμματος του σκέφτεται να αλλάξει ακόμη και όνομα στο ΠΑΣΟΚ, νομίζοντας πως έτσι θα ξεγελάσει το λαό και θα τον κάνει να νομίσει πως πρόκειται για νέο κόμμα! Ξεχνάει όμως πως έτσι θα χάσει από ψηφοφόρους τους γέροντες που παραδοσιακά των στηρίζουν, αφού αυτοί θέλουν να ρίχνουν πάντοτε  στην κάλπη ψηφοδέλτιο με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ. Χαμένος λοιπόν ο γέροντας ανάμεσα στη χαρτούρα, όταν δεν δει τον ήλιο επάνω στο ψηφοδέλτιο τι θα ψηφίσει; Μια λύση είναι το έτοιμο και σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που δίνεται στους παππούδες και τις γιαγιάδες. Η παραδοσιακή αυτή λύση ίσως να μη στερήσει ψήφους από τον Μπέννυ (που φέτος δεν είδε τον πράσινο ήλιο να βγαίνει!).


Οι παππούδες και οι γιαγιάδες επέλεξαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οι νέοι πάλι στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανέδειξαν 2ο κόμμα.  Από την άλλη πλευρά το πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκροτήθηκε κατά βάση από παλιά μέλη της Ν.Δ αναδείχθηκε 4ο κόμμα, παρόλο που αυτή είναι η πρώτη εκλογική διαδικασία στην οποία μετέχει. Έκπληξη αποτελεί επίσης η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο για πρώτη φορά με 21 βουλευτές. Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, και πολλοί εστιάζουν περισσότερο σε αυτό και όχι στα αδικαιολόγητα υψηλά ποσοστά των μνημονιακών. Εύλογο είναι το ερώτημα που προκύπτει για το αν ο εχθρός μας τώρα είναι ο νεκρός Χίτλερ, ή η ολοζώντανη Άνγκελα Μέρκελ, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Μάριο Ντράγκι που όλοι τους είναι ολοζώντανοι.


Αναμένουμε και εμείς, όπως και εσείς τις εξελίξεις.


survey service


 

 

Διαβάστε ακόμη:


Βλέπω το θάνατο σου- η ελληνική εκδοχή. Από το ένδοξο 2004, στο "λεφτά υπάρχουν" και από εκεί στο παρόν και το μέλλον.


Η ζωή της δεν αξίζει λιγότερο, επειδή δεν είναι επώνυμη!
ΑΣ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ