Κάθε μέρα αυτοκτονούν συνάνθρωποι μας εξαιτίας ενός και μόνο λόγου, εξαιτίας της κρίσης. Οι ισχυρισμοί ορισμένων ψυχιάτρων πως η φτώχεια δεν οδηγεί στην αυτοκτονία σήμερα ακούγονται μονάχα σαν κακόγουστο αστείο!


Χθες o 60χρόνος μουσικός Αντώνης Περρής και η 90χρόνη μητέρα του έπεσαν στο κενό από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας στην Πλατεία Βάθης όπου έμεναν ... Ο 60χρόνος είχε εκθέσει την κατάσταση μια μέρα πριν στο site stixoi.info και ζητούσε βοήθεια.  Λύση δεν βρέθηκε και βοήθεια δεν ήρθε. Έτσι, το επόμενο πρωί έσπρωξε τη μητέρα του στο κενό και έπειτα έπεσε και ο ίδιος.


Ακολουθούν όσα είχε γράψει ο Αντώνης Περρής την προηγούμενη του θανάτου του.


"Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου(την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.
Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.

2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.

Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.

Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο.

Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς."

Το να του εκφράσουν οι υπόλοιπο επισκέπτες της σελίδας  τη λύπη τους και να του προτείνουν να κάνει κουράγιο δεν του ήταν αρκετό... Έτσι απλώς χάθηκε.


Σε αυτές τις στιγμές πρέπει όλοι μας να κάνουμε πέρα τον εγωισμό και τη σκληρότητα μας. Η αλήθεια είναι πως αν όλοι μαζί συνεργαζόμασταν, παραμερίζαμε τις διαφορές μας και ανεβαίναμε παρέα "το βουνό", τότε καμιά κρίση δεν θα μπορούσε να μας τρομάξει και καμιά Μέρκελ δε θα μπορούσε να μας νικήσει. Αν αλλάζαμε την εγωιστική μας φύση και μαθαίναμε να μοιραζόμαστε το φαγητό μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας και ό,τι άλλο μπορούμε, ακόμη και με εκείνους που διαφωνούμε, αλλά ξέρουμε πως μας χρειάζονται, δε θα αυτοκτονούσε κανείς! Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις κυβερνήσεις να μας λύσουν τα προβλήματα μας, δεν θα το κάνουν ποτέ, δεν τους ενδιαφέρει. Να απλώσουμε το χέρι ο ένας στον άλλο. Να δώσουμε τροφή, στέγη, εργασία ή ακόμη και τη φιλία μας σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτό θα θέλατε εάν ήσασταν σε αδιέξοδο, κάποιον να σας απλώσει το χέρι.  Όλοι ξέρουμε ποιοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια, ας μην τους προσπερνάμε. Και για τους κατοίκους της Ρόδου (που τους ζω καθημερινά τους τελευταίους μήνες που μένω στο νησί), που έχουν χτυπηθεί ελάχιστα από την κρίση και που οι περισσότεροι μπορούν και ζουν μια πολυτελή ζωή χάρη στον τουρισμό, έχω να πω πως πρέπει να δουν πως οι ζωές τους είναι στον αέρα. Ο τουρισμός μπορεί και να μην ξανάρθει. Πρέπει να μπουν τα θεμέλια, ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι μαζί αξιοπρεπώς. Αφήστε τους πολυτελείς γάμους και σταματήστε να θεωρείτε φυσιολογικό να χτίζετε σπίτια αξίας 500.000 ευρώ για τα παιδιά σας. Μπορείτε να μετακινηθείτε και με fiat και δεν είναι απαραίτητο να έχετε mercedes. O κόσμος δεν είναι μόνο ο μικρόκοσμος σας. Βγείτε από το κλουβί και ανοίξτε το μυαλό σας. Μην υποτιμάται εκείνους που δεν έχουν τόσα χρήματα όσα εσείς. Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να βρεθείτε στη θέση τους...