Την περασμένη Κυριακή 27 Μαΐου άγνωστοι τοποθέτησαν δηλητήρια στο χώρο του Θεραπευτήριου Χρόνιων Παθήσεων "ΘΕΟΜΗΤΩΡ" στην Αγιάσο της Λέσβου. Εννέα από τα έντεκα κουτάβια που ζούσαν στο χώρο έπεσαν νεκρά και μονάχα δύο επέζησαν.


Δίπλα από τα νέκρα κουτάβια βρέθηκαν μερικά κεσεδάκια από γιαούρτι, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες για τη θανάτωση αυτών των αθώων πλασμάτων. Για το περιστατικό έχει ήδη κατατεθεί μήνυση από την "Κιβωτό Μυτιλήνης"  στο Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι υποψίες έχουν πέσει επάνω στο προσωπικό και τη διοίκηση του ιδρύματος, μια και ίσως να ήταν οι μόνοι που είχαν κάποιο "όφελος" από τη θανάτωση των κουταβιών. Λέγεται πως το βράδυ  του Σαββάτου τοποθετήθηκαν τα δηλητηριασμένα γιαούρτια. Το επόμενο πρωί τα άτυχα ζώα βρέθηκαν νεκρά και πετάχτηκαν στα σκουπίδια από τους υπαλλήλους του Θεραπευτηρίου. Τη νύχτα οι πύλες του ιδρύματος παραμένουν κλειστές και κανείς εκτός του ιδρύματος δεν θα μπορούσε να εισέλθει  και να τοποθετήσει τις φόλες...


Στο χώρο του ιδρύματος διαμένουν άτομα με αναπηρίες, νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές. Ας αναλογιστούμε πόσο σοκαριστικό ήταν το θέαμα των νεκρών ζώων για τα άτομα αυτά. Επίσης, αν όντως οι άνθρωποι του ιδρύματος δολοφόνησαν αυτά τα ζώα, διαθέτουν την απαιτούμενη ευαισθησία να περιθάλψουν και να φροντίσουν αυτές τις ευαίσθητες κατηγορίες ανθρώπων; Πέρα όμως από τις ψυχικές επιπτώσεις η ύπαρξη των δηλητηρίων έθεσε σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές των θεραπευόμενων, αφού ανά πάσα στιγμή θα μπορούσαν να φάνε εκείνοι τα δηλητηριασμένα γιαούρτια αντί για τα κουτάβια...


Τα δύο από τα έντεκα κουτάβια που γλίτωσαν αναζητούν μια οικογένεια, ώστε να μην έχουν την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα εννέα. Λέγονται Πίκο και Κάρολ και θα γίνουν μεσαίου μεγέθους. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται προσωρινά από μια εθελόντρια. ΣΩΜΑΤΕΙΟ: ΚΙΒΩΤΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ , ΑΡ. ΣΥΣΤ.:65/2008. Επικοινωνία: kivotosmitilini@gmail.com, 6972078012/6989864140Για να διαμαρτυρηθείτε για το περιστατικό καλέστε στο τηλέφωνο του Προέδρου του Θεραπευτηρίου, κ. Παναγιώτη Ψυρούκη 2252022234 .