Μνήμες από τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη ξύπνησαν στην Πάτρα. Τρεις  ανήλικοι Αφγανοί μαχαίρωσαν το περασμένο Σάββατο 29χρόνο νεαρό. Τα αίτια της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, κάποιοι λένε πως το θύμα Αθ. Λαζανάς και οι τρεις Αφγανοί διαπληκτίστηκαν για προσωπικούς λόγους. Άλλες πληροφορίες λένε πως αφορμή για τη δολοφονία υπήρξε ένας σκύλος ο οποίος άνηκε στο θύμα και "ενόχλησε" τους Αφγανούς. Άλλοι πάλι ισχυρίζονται πως ο σκύλος άνηκε στους Αφγανούς και το θύμα τον κλώτσησε. Κάποιοι κάνουν λόγο επίσης για περισσότερα από ένα ζώα! Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ δεν γίνεται λόγος για κάποιο σκυλί.


Οι δράστες, όλοι τους 17 ετών κατάφεραν έξι θανάσιμα χτυπήματα στο θύμα. Ο ένας από τους τρεις δράστες συνελήφθη και ομολόγησε, ενώ αναζητούνται και οι άλλοι δύο. Οι Αφγανοί είχαν συλληφθεί πριν μερικές εβδομάδες για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα και είχαν λάβει προθεσμία για να αναχωρήσουν.


Το ερώτημα ωστόσο παραμένει. Υπήρξε ένα σκυλί η αφορμή για τη δολοφονία, με τον ίδιο τρόπο που πέρυσι υπήρξε η αφορμή μια κάμερα για να μείνει ορφανό ένα παιδί που μόλις ήρθε στον κόσμο;