Τη λένε Ρενάτα και την εγκατέλειψαν σε ένα κτηνιατρείο έπειτα από τροχαίο. Ο ίδιος της ο ιδιοκτήτης ζήτησε την ευθανασία της, μια και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα έξοδα του χειρουργείου της και όλων των αναγκών που προέκυψαν, όντας απλήρωτος επί μήνες. Και έπειτα εξαφανίστηκε. Δεν άφησε ούτε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ακινησία των κάτω άκρων, παραλυσία και δυσκολία ούρησης ήταν η διάγνωση...


Η Ρενάτα στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της. Εθελοντές του σωματείου ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ την ανέλαβαν. Η μικρή εγχειρίστηκε και της πήραν μέτρα για καροτσάκι. Το καροτσάκι έφτασε ολοκαίνουργιο από την Αμερική, και η μικρή όπως βλέπετε και στο βίντεο είναι χαρούμενη και κουνά την ουρά της από ενθουσιασμό!


Στην πλειονότητα των ζώων με αναπηρία στη χώρα μας γίνεται ευθανασία. Δεν τους δίνεται συνήθως ούτε μια ευκαιρία. Πρόκειται για ζώα κατώτερου Θεού; Όχι. Η νοοτροπία μας είναι που πρέπει να αλλάξει. Είναι βέβαια να απορείς πως θα καταφέρει ο κλασικός Ελληνάρας θα δεχθεί να υιοθετήσει ένα ανάπηρο ζωάκι όταν το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η ράτσα ενός ζώου και εφόσον ακόμη και τα ημίαιμα υγιή ζώα παραμένουν στα αζήτητα. Όσο υπάρχουμε όμως αξίζει να αγωνιζόμαστε και να ελπίζουμε.


Παρόμοια είναι και η ιστορία της Μάγιας. Η Μάγια χτυπήθηκε και εκείνη από αυτοκίνητο και προκλήθηκε ζημιά στη σπονδυλική της στήλη. Σήμερα η Μάγια είναι καλύτερα, αν και τα πέλματά της είναι γυρισμένα προς τα πίσω όταν περπατάει. Για το λόγο αυτό φοράει ειδικά "παπούτσια" (bootie splints), ώστε να βοηθηθεί στο βάδισμα. Η μικρή Μάγια έχει ακράτια λόγω του ατυχήματος, αλλά η κατάσταση της σταδιακά βελτιώνεται. Ανάλογα με την πορεία της ενδέχεται να υποβληθεί σε μία ακόμη επέμβαση.


Και η Ρενάτα και η Μάγια αναζητούν ένα σπίτι. Ποιος θα ανοίξει την αγκαλιά του σε αυτά τα σκυλάκια;


ΠΡΟ.ΣΤ.Α.ΤΕ.Υ.Ω.
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Αρ. Πρωτοδικειου 2096/2012


 

(Για δημοσιεύσεις στις "Φάτσες της Ημέρας" επικοινωνήστε στο zoofilia@trupokarudos.com)