Ποιο είπε πως μόνο τα αρτιμελή  ζώα έχουν μόνο δικαίωμα για ένα σπίτι; Είναι σύνηθες οι άνθρωποι να κάνουν ευθανασία σε ζώα με αναπηρίες και να μην τους δίνουν μια ευκαιρία στη ζωή. Έχω δει όμως και ανθρώπους να βγάζουν βόλτα τρίποδα και τυφλά σκυλάκια και ξέρω ανθρώπους που έχουν υιοθετήσει κωφά και τυφλά σκυλιά και γάτες. Το ανάπηρο ζώο δεν είναι "χαλασμένο" ζώο, όσο και αν υπάρχει αυτή η πεποίθηση σε πολλούς ανθρώπους. Ας τους δώσουμε μια ευκαιρία να ζήσουν σε μια οικογένεια που θα τους παρέχει μόνιμη φροντίδα και αγάπη.Η Τρίποδη Greca- Καταφύγιο Ζώων Θεσσαλονίκης


Όλη η ιστορία της!


25/1/2012


Η GRECA είναι μιά κουταβίτσα ούτε τριών μηνών, που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στο χωριό Ανατολικό της Θεσ/κης. Είναι ένα απίθανο κουτάβι, πολύ όμορφο , τρυφερό πλάσμα και απίστευτα υπομονετικό. Κανείς δεν ξέρει πόσες μέρες ήταν ακίνητη στην άκρη του δρόμου, ώσπου ο Δημήτρης κάπου άκουσε το περιστατικό και τελικά την εντόπισε, πίστεψε ότι είναι παράλυτη γιατί δεν κουνούσε και τα δύο πίσω πόδια και μας τηλεφώνησε. Σήμερα την είδαν στο ΑΠΘ, είναι μεν πολυτραυματίας αλλά ευτυχώς δεν έχουν υποστεί ζημιά τα νεύρα. Χρειάζεται όμως ακρωτηριασμός κεφαλής στο ένα πόδι, άλλο χειρουργείο για τα κατάγματα στο άλλο , εχει κατάγματα λεκάνης, ραιβοποδία και επίσης ανοικτές πληγές και ένα μεγάλο απόστημα το οποίο εάν δεν υποχωρήσει με την ισχυρή αντιβίωση θα πρέπει και αυτό να χειρουργηθεί , να καθαριστεί η περιοχή και μετά να προχωρήσουμε σταδιακά στις δύο δαπανηρές επεμβάσεις.
Προς το παρόν νοσηλεύεται στην κλινική του ΑΠΘ.
Εάν μπορεί κάποιος να την φιλοξενήσει σε σπίτι θα ήταν ότι καλύτερο για την Greca.


8/2/2012
Η GRECA σήμερα χειρουργήθηκε για το κάταγμα στο πίσω πόδι και θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες και η επόμενη επέμβαση στο πίσω αριστερό.


16/2/2012
Σήμερα έγινε και το τελευταίο χειρουργείο, αλλά δυστυχώς η οστεομυελίτιδα είχε καταστρέψει το οστό και αναγκαστικά έγινε ακρωτηριασμός. Τέσσερις ώρες μετά την επέμβαση η Greca ήταν όρθια και έκλαιγε για αγκαλιές.


21/02/2012
Μετά από ένα μήνα νοσηλείας και δύο χειρουργείων στο ΑΠΘ, η GRECA αποχαιρέτησε σήμερα τους γιατρούς της κουνώντας συνέχεια χαρούμενα την ουρά της. Ήταν το " ευχαριστώ" της για την αγάπη και την φροντίδα που της πρόσφεραν όλο αυτό το διάστημα. Δεν δείχνει να έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, τρέχει σαν να μην λείπει το ένα πόδι.
Την πήραμε μαζί μας στο Καταφύγιο όπου θα μείνει ώσπου να βρεθεί η καλύτερη οικογένεια για εκείνη. Βοηθήστε την με προωθήσεις ώστε να γίνει γρήγορα αυτό.
Ευχαριστούμε και την Βιργινία που την επισκεπτόταν συχνά και της έφερε και το μώβ λουράκι που φοράει.


15/04/12


Η τρίποδη μαραθωνοδρόμος μας περιμένει ακόμα την οικογένεια που θα την αγαπήσει και θα την πάρει κοντά της.Προς το παρόν,παίζει με τους φίλους της στο Καταφύγιο Ζώων.

https://www.facebook.com/photo.php?v=364938950224934&set=vb.139786382740193&type=2&theater

ΑΡΙΘΜΟΣ MICROCHIP 934000011055193


Λογαριασμος: 208/296013-33 Εθνικη τραπεζα της Ελλαδος ,Υποκαταστημα Μοναστηριου (208) ETHNGRAA IBAN GR6001102080000020829601333 Θεσσαλονικη

Επικοινωνία: animalrefuge.katafigiozoon@gmail.comΜικρή μονόφθαλμη σκυλίτσα! Φιλοζωικός  Σύλλογος Τρικάλων «Ο Άργος»


Αυτή η μικρή βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση πριν λίγο καιρό. Επειδή οι φωτογραφίες ήταν σοκαριστικές δεν τις δημοσιεύω. Το ματάκι της δυστυχώς δε σώθηκε. Είναι περίπου 1 χρονών, 7-8 κιλάκια, 37-40 πόντους ύψος και σήμερα (16/3/2012) στειρώθηκε κιόλας. H Λευκούλα είναι πλέον ασφαλής μιας και την φιλοξενεί κτηνίατρος της περιοχής. Συνεχίζουμε τις κοινοποιήσεις προς αναζήτηση μόνιμου σπιτιού!
Τηλ: 6987357667 Βαλεντίνα
ΑΡ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΝ/ΣΗΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "Ο ΑΡΓΟΣ": 608/2007 ΜΟΝ. ΠΡΩΤ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Για να φιλοξενηθεί κάποιο ζωάκι στις φάτσες της ημέρας στείλτε email στο zoofilia@trupokarudos.com


Μην αφήσετε τη φιλοζωία να γίνει σπορ των πλουσίων ισχυρών. Ευαισθητοποιηθείτε για τους ανθρώπους και για τη χώρα σας.


Διαβάστε ακόμη:


Βλέπω το θάνατο σου- η ελληνική εκδοχή. Από το ένδοξο 2004, στο "λεφτά υπάρχουν" και από εκεί στο παρόν και το μέλλον.


Η ζωή της δεν αξίζει λιγότερο, επειδή δεν είναι επώνυμη!
ΑΣ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ