Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από τους γουναράδες. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει αντίδραση. Στείλτε την επιστολή που θα βρείτε παρακάτω και προωθήστε στις λίστες σας! Βομβαρδίστε τους με mails!
-----------------------------------------------
Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική υπέρ του κλάδου της γούνας, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί τα εκτροφεία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και κατά συνέπεια η παραγωγή γουνοδερμάτων. Η κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο όχι μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις αλλά και με δημόσιο χρήμα μέσω υψηλών επιδοτήσεων. Οι πιέσεις που ασκούν οι γουναράδες προς την πολιτεία είναι μεγάλες και με τη δικαιολογία των θέσεων εργασίας αλλά και του συναλλάγματος που φέρνουν στη χώρα κατάφεραν να κερδίσουν πολλά τα τελευταία χρόνια.
Τελευταία μάλιστα κατάφεραν να χαρακτηριστούν και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν επιπλέον προνόμια. Τώρα προσπαθούν να ενταχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο και να πάρουν και άλλες επιδοτήσεις για να ανοίξουν νέα εκτροφεία.
Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει ισχυρές αναπτυξιακές δυνατότητες σε άλλους τομείς όπως η βιολογική γεωργία και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού με την αξιοποίηση της φυσικής ομορφιάς αλλά και των πλούσιων ιστορικών μνημείων και παραδοσιακών οικισμών που δεν έχουν προβληθεί έως σήμερα. Ζητάμε από την πολιτεία να σταματήσει να επιδοτεί τον κλάδο της γούνας και να στηρίξει εναλλακτικές δραστηριότητες.
Η αδράνειά μας τα τελευταία χρόνια τους άφησε το πεδίο ελεύθερο να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι πολύ σημαντικό να αντιδράσουμε άμεσα και να δείξουμε τη δυσαρέσκειά μας βλέποντας το κράτος να σπαταλά δημόσιο χρήμα για να αναπτυχθεί μία δραστηριότητα που καταδικάζεται από την κοινή γνώμη, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα μίας μειοψηφίας.
Παρακαλούμε στείλτε την παρακάτω επιστολή ή γράψτε δική σας στα αρμόδια υπουργεία. Είναι σημαντικό να γίνει άμεσα αυτό.


Eνδεικτική επιστολή να σταλεί στα ακόλουθα email:

gramyfyp@mnec.gr, gramanaplirotis@gge.gr, minister-mailbox@hq.minagric.gr, dminister-office@hq.minagric.gr, ggram@hq.minagric.gr, gen-secr-office@hq.minagric.gr, egkp@mou.gr, ve46u084@minagric.gr, minister@minfin.gr, alterminister@minfin.gr, iam@minfin.gr, gramyfyp@mnec.gr, gramanaplirotis@gge.gr, grammateia@gryp.minenv.gr,

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας

Κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να εκφράσω την αντίθεσή μου για την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση με την προνομιακή αντιμετώπιση και τη χρηματοδότηση της βιομηχανίας της γούνας.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το δημόσιο αίσθημα κατά της γούνας αναπτύσσεται ταχέως σε όλο τον κόσμο και ενώ άλλες χώρες προχωρούν σε απαγορεύσεις και περιορισμούς, είναι παράλογο και εξωφρενικό στη χώρα μας να σπαταλάμε χρήματα φορολογούμενων πολιτών και μάλιστα σε καιρούς οικονομικής κρίσης, για να στηρίξουμε μία δραστηριότητα που καταδικάζεται από την κοινή γνώμη και δείχνει παγκοσμίως να μην έχει μέλλον.
Η συνεχής χρηματοδότηση του κλάδου της γούνας τα τελευταία χρόνια και η ένταξη της εκτροφής γουνοφόρων ζώων στον Αναπτυξιακό Νόμο, αύξησε το ενδιαφέρον των επενδυτών με αποτέλεσμα από το 2007 έως σήμερα να έχουν ανοίξει πολλά νέα εκτροφεία στους νομούς Καστοριάς, Κοζάνης και Γρεβενών.
Ως φορολογούμενος πολίτης διαμαρτύρομαι εντόνως για τα ποσά που διαθέτει η πολιτεία για μία δραστηριότητα που δεν έχει την κοινωνική συναίνεση καθώς στηρίζεται στην κακοποίηση ζώων και επιβαρύνει το περιβάλλον λόγω της εντατικής εκτροφής ζώων και των τοξικών που χρησιμοποιούνται κατά την επεξεργασία των γουνοδερμάτων. Το εμπόριο γούνας καταδικάζεται παγκοσμίως λόγω της βαρβαρότητας προς τα ζώα και οργανώσεις σε όλο τον κόσμο μάχονται για την κατάργησή του, ενώ πολλές χώρες έχουν ήδη απαγορεύσει την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ή βρίσκονται στη διαδικασία απαγόρευσης.
Καθώς η κοινωνία εξελίσσεται και παρατηρείται μία ολοένα και μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και προβληματισμός της κοινής γνώμης σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα ζώα, πολιτικές που στηρίζουν τον κλάδο της γούνας, προσβάλλουν το δημόσιο αίσθημα και τους μακροχρόνιους αγώνες οργανώσεων και πολιτών ενάντια στο εμπόριο αυτό.
Η πορεία μας προς μία αειφορική ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να βασίζεται στις ορθές σχέσεις του ανθρώπου τόσο με τον εαυτό του, όσο και με το περιβάλλον του και τις υπόλοιπες μορφές ύπαρξης και είναι ασυμβίβαστη με το εμπόριο γούνας.
Σας καλώ να σεβαστείτε τη βούληση των πολιτών και αναγνωρίζοντας τα τεκμηριωμένα προβλήματα που προκύπτουν για την ευημερία των εκτρεφόμενων ζώων, να λάβετε όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τον τερματισμό της ίδρυσης νέων εκτροφείων γουνοφόρων ζώων και να εξετάσετε εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας που δεν εμπεριέχουν το βασανισμό ζώων και έχουν στην αγορά ένα μέλλον και όχι δυσοίωνες οικονομικές προοπτικές.
Αναμένω τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Μην αφήσετε τη φιλοζωία να γίνει σπορ των πλουσίων ισχυρών. Ευαισθητοποιηθείτε για τους ανθρώπους και για τη χώρα σας.


Διαβάστε ακόμη:


Βλέπω το θάνατο σου- η ελληνική εκδοχή. Από το ένδοξο 2004, στο "λεφτά υπάρχουν" και από εκεί στο παρόν και το μέλλον.


Η ζωή της δεν αξίζει λιγότερο, επειδή δεν είναι επώνυμη!
ΑΣ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ