Όλοι γνωρίζουμε πως με αφορμή κάποιες θρησκευτικές εορτές, όπως το Πάσχα, σφαγιάζονται ζώα για χάρη ορισμένων εθίμων. Η υπερβολική κατανάλωση ζωικών προϊόντων αλλά και η συσσώρευση πτωμάτων ζώων που δεν φαγώθηκαν στις χωματερές δε θα μπορούσε να μη μας προβληματίσει. Πως μπορεί όμως να αισθάνεται κάποιος όταν βλέπει δεκάδες νεκρά ζώα βουτηγμένα στη φορμόλη να αποτελούν εκθέματα μουσείων "σύγχρονης τέχνης", και κάποιους "καλλιτέχνες" να πλουτίζουν σε βάρος τους; Εκεί η αναίτια θανάτωση ενός ζώου δικαιολογείται επειδή πρόκειται για "τέχνη";


Ο Damien Hirst ανήκει στην κατηγορία των πιο ακριβοπληρωμένων "καλλιτέχνών" αυτή τη στιγμή. Η εμμονή του με το θάνατο είναι εκείνη που τον έχει κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό, και το πιο γνωστό έργο του είναι ένα ανθρώπινο κρανίο που διακόσμησε με διαμάντια. Όσο και αν σοκάρει η εικόνα του κρανίου, ακόμη πιο σοκαριστική είναι η εικόνα ενός πεταμένου στο πάτωμα  κεφαλιού αγελάδας . Το αίμα έχει στεγνώσει στο πάτωμα και γύρω περιφέρονται μύγες. Και η εικόνα αυτής της σφαγής είναι για τον Hirst "τέχνη"! Το κεφάλι της αγελάδας, το κρανίο και ένας καρχαρίας στη φορμόλη είναι τα "έργα" που φιγουράρουν στην αρχική σελίδα του site του Hirst, και από το πρώτο δευτερόλεπτο της επίσκεψης σου αρχίζεις να αναρωτιέσαι για το "τι σόι άνθρωπος είναι αυτός;".


Ζώα μέσα στη φορμόλη


Καρχαρίες, ψάρια, πρόβατα, αγελάδες, βουβάλια, άλογα, ακόμη και ζέβρες έχει βάλει στη φορμόλη ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης", και τα εκθέτει αμειβόμενος με μερικά εκατομμύρια ευρώ. Οι παρακάτω εικόνες μιλούν από μόνες τους.
 

Και δεν είναι ο μόνος!


 Τον Αύγουστο του 2007 ο Guillermo Vargas, χρησιμοποίησε για έκθεμα έναν αδέσποτο σκύλο. Τον έδεσε χωρίς φαγητό και νερό μέσα σε μια γκαλερί στην κεντρική Αμερική και αυτό ήταν το "'έργο" του. Εκείνη την περίοδο πολλοί έλεγαν πως μέσα στην ιδέα του "εκθέματος" ήταν το ζώο να πεθάνει από την πείνα. Μέχρι σήμερα δεν είναι ξεκάθαρο το τι απέγινε το ζώο... Άλλοι λένε πως το ζώο πέθανε για χάρη της "τέχνης" και άλλοι πως ταϊζόταν κανονικά και απλώς "το έσκασε" μετά το τέλος της έκθεσης.


O Eduardo Kac από το Σικάγο μαζί με Γάλλους γενετιστές δημιούργησαν ένα κουνέλι που λάμπει στο σκοτάδι, παρεμβαίνοντας στον γενετικό του κώδικα...


Ο Γάλλος "καλλιτέχνης" Adel Abdessened, το Μάρτιο του 2008 παρουσίασε σε έκθεση έξι βίντεο όπου διάφορα ζώα τα χτυπούσαν με σφυριά μέχρι θανάτου. Αυτό ήταν το "έργο" του και το όνομα της επίδειξης ήταν "Μη με εμπιστεύεσαι". Ανάμεσα στα διάφορα ζώα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ένα γουρούνι, μια κατσίκα, ένα άλογο, αρκετά πρόβατα, ένα βόδι, αλλά και στα βίντεο "παρουσιάστηκαν" και μερικά πιτμπουλ να αλληλοσκοτώνονται σε κυνομαχίες.Και αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γάλλος κακοποίησε ζώα για χάρη της "τέχνης".


Και όλα αυτά είναι "τέχνη";


Τα συμπεράσματα δικά σας!
Μην αφήσετε τη φιλοζωία να γίνει σπορ των πλουσίων ισχυρών. Ευαισθητοποιηθείτε για τους ανθρώπους και για τη χώρα σας.
Διαβάστε ακόμη:


Βλέπω το θάνατο σου- η ελληνική εκδοχή. Από το ένδοξο 2004, στο "λεφτά υπάρχουν" και από εκεί στο παρόν και το μέλλον.


Η ζωή της δεν αξίζει λιγότερο, επειδή δεν είναι επώνυμη!
ΑΣ ΤΗ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ