Η Τυφλή σκυλίτσα

Σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει κανενός είδους ευαισθησία απέναντι στην αναπηρία. Σε έναν κόσμο που δεν υπάρχει κανενός είδους ευαισθησία απέναντι στη ζωή είτε των ζώων είτε των ανθρώπων(αν κρίνουμε από το περιβόητο ελληνικό "κοινωνικό κράτος"), μια αδέσποτη τυφλή σκυλίτσα ζητάει αγάπη.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τι προκάλεσε την απώλεια της όρασης της, ούτε εάν πρόκειται για μόνιμο πρόβλημα. Ωστόσο, κάποιοι μιλούν για την πιθανότητα ευθανασίας ένα το ζώο δεν υιοθετηθεί άμεσα. Φυσικά και τέτοιου είδους πρακτικές μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους, και δεν μπορούμε απλώς να ευχόμαστε στο άτυχο ζώο "καλή τύχη".

Είναι 10 μηνών, περίπου 15 κιλά και παρά το πρόβλημα της όρασης της αντιλαμβάνεται καλά τον κάθε χώρο- πράγμα  που δείχνει πως πιθανότατα δεν είναι εντελώς τυφλή.

Για  περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Σύλλογο φίλων ζώων και περιβάλλοντος Πετρούπολης Α.Π 1099/200324445 τηλ 2105028535, 6976353997, 6977909704

 

Το εγκαταλελειμμένο σκυλί

Το αρσενικό σκυλάκι της φωτογραφίας εγκαταλείφθηκε πριν 10 μέρες περίπου στις Εργατικές Κατοικίες της Ανθήλης, δίπλα από το βενζινάδικο, στο σημείο όπου είναι αραγμένα τα εκχιονιστικά μηχανήματα.
Δεν έχει μετακινηθεί από εκεί και περιμένει το άκαρδο αφεντικό του. Την πρώτη εβδομάδα αρνούνταν φαγητό και νερό.Τώρα αρχίζει δειλά να τρώει, αλλά ακόμη...περιμένει.
Η ιστορία του θυμίζει την ταινία " Χάτσικο, η ιστορία ενός σκύλου" όπου εκτός του Χάτσι πρωταγωνιστούσε ο Ρίτσαρντ Γκιρ.
Αν το δει το άκαρδο αφεντικό του, ελπίζουμε να μαλακώσει η καρδιά του, να παραδειγματιστεί από την πίστη του σκύλου του και να τον αναζητήσει. Αν όχι...υπάρχει κάποιος άραγε που θα του προσφέρει αγάπη και οικογένεια?
Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας

Ε.Β.Ε. 140/6-10-2000

Αρ.Πρωτ.: 269/9-5-2000

Επικοινωνία: aggelabartsioka@yahoo.grΣυμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ