Βόλος, Ρόδος, Ζάκυνθος, Πύργος, Πυλαία Θεσσαλονίκης, Χερσόνησος Κρήτης. Αυτές είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι περιοχές όπου αποφασίστηκε να μην στηθεί εξέδρα επισήμων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Σε όλες τις περιπτώσεις η απόφαση ελήφθη από τα τοπικά και περιφερειακά συμβούλια, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια και να μην αμαυρωθούν οι εκδηλώσεις.


Τι κρύβεται όμως κάτω από αυτές τις αποφάσεις; Θεωρώ πως επιδίωξη της εκάστοτε τοπικής ηγεσίας δεν είναι να τιμηθούν οι ήρωες που έπεσαν για την Πατρίδα χωρίς έκτροπα, αλλά το να βγουν  οι επίσημοι από τη δύσκολη θέση και να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τον κόσμο που θα διαδηλώνει. Κοινώς φοβούνται το λιντσάρισμα και δεν τους αφορά η μνήμη των ηρώων. Προσπαθούν, βέβαια να κρύψουν τη δειλία τους πίσω από όμορφα λόγια που μιλούν για απόδοση τιμών στους πεσόντες κλπ.


Ειδικότερα στην περίπτωση της Ρόδου, είναι πολύ πρόσφατα τα επεισόδια που συνέβησαν στην τοπική εορτή της 7ης Μαρτίου για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου. Πριν δύο εβδομάδες οι επίσημοι φυγαδεύθηκαν από την εξέδρα με το φόβο πως σε άλλη περίπτωση θα έπεφταν στα χέρια των διαδηλωτών! Ποιος θα τολμούσε να ανέβει στην εξέδρα έπειτα από όλα αυτά;


Στο μεταξύ στην Αθήνα έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδιο φυγάδευσης του Παπαδήμου και του Παπούλια. Ειδικοί φρουροί θα βρίσκονται παντού στο Σύνταγμα και την εξέδρα των επισήμων δεν θα μπορούν να την προσεγγίσουν οι πολίτες παρά μόνο άτομα που έχουν διαπιστευθεί από προσκλήσεις που δίνει το ΓΕΕΘΑ! Ταυτόχρονα, κυκλοφορεί η φήμη πως ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία στο Σύνταγμα, αλλά πρόκειται για ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Προσωπικά θεωρώ πως η "είδηση" αυτή  γράφτηκε από κάποιον ανώνυμο που ήθελε να τραβήξει την προσοχή και να προκαλέσει εντυπώσεις, και που στη συνέχεια διαδόθηκε στον κυβερνοχώρο χωρίς κανείς να μπει στον κόπο να ελέγξει αν όντως ισχύει.


Περιμένουμε με ανυπομονησία την 25η Μαρτίου, αφού είτε με επισήμους, είτε χωρίς αυτούς διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν!


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ