Μετά τα “βαρελόσκυλα” εμφανίστηκαν και τα σκυλιά των κάδων σκουπιδιών. Τα βαρέλια αντικαταστάθηκαν από τους κάδους που παρέχει απλόχερα ο δήμος. Εκεί αντί για απορρίμματα πλέον βρίσκουν καταφύγιο τα μονίμως δεμένα σκυλιά. Ο κάδος είναι πεσμένος κάτω και το ζώο τον χρησιμοποιεί σαν σπιτάκι...


Το συγκεκριμένο σκυλί του κάδου βρίσκεται μονίμως δεμένο με αλυσίδα έξω από το ξενοδοχείο Tivoli που βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο Ρόδου-Λίνδου στο Φαληράκι της Ρόδου. Το χρησιμοποιούν ως “φύλακα” του ξενοδοχείου. Δεν το έχω δει ποτέ να κυκλοφορεί ελεύθερο και όπως βλέπετε και εσείς στη φωτογραφία δεν υπάρχει ούτε δοχείο με τροφή και νερό δίπλα στο ζώο. Πολλές φορές το έχω δει να μένει ξαπλωμένο μέσα στον κάδο.


Μην ξεχνάμε πως οι μέρες κακοκαιρίας και βροχής δεν έχουν τελειώσει. Το ζώο έχει ως μόνο τρόπο να προφυλαχθεί από τις καιρικές συνθήκες έναν κάδο!


Αναρωτιέμαι εάν και με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν οι επισκέπτες θα είναι ευχαριστημένοι με το να αντικρίζουν αυτό το θέαμα του σκυλιού μέσα στον κάδο. Αναρωτιέμαι επίσης εάν τα κέρδη του ξενοδοχείου δεν αρκούν ώστε να αγοραστεί ένα κανονικό σπιτάκι για το ζώο...


Όσο για την αλυσίδα, το να δεις ζώο που να μην είναι δεμένο στη Ρόδο είναι το “παράξενο”. Το συνηθισμένο είναι να παραμένει κάθε μέρα όλη μέρα δεμένο και οι άνθρωποι να το θεωρούν φυσιολογικό.


Ακριβώς δίπλα από το Tivoli ένας κυνηγός έχει δεμένα τρία κυνηγόσκυλα με αλυσίδα που μετά βίας φτάνει το ένα μέτρο. Πριν κάποια χρόνια είχε γίνει μια μεγάλη πλημμύρα και εκείνος τα άφησε δεμένα μέσα στο νερό. Το ύψος του νερού είχε φτάσει μέχρι το λαιμό τους, μα εκείνος δεν έκανε τίποτα. Προφανώς τα τωρινά κυνηγόσκυλα δεν είναι εκείνα που είδα τότε στην πλημμύρα. Εκείνα σίγουρα δεν ζουν πια. Πενήντα μέτρα πιο κάτω κάποιος άλλος έχει δεμένο ένα μικρό κουτάβι.


Σε μια απόσταση 100 περίπου μέτρων ζουν 5 δεμένα σκυλιά και η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη. Μπορείτε να φανταστείτε πόσα είναι τα “βαρελόσκυλα” σε ολόκληρο το νησί.


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ