Με αφορμή την 2η Διεθνή έκθεση γούνας που θα διοργανωθεί στην Αθήνα από τις 28 τις 31 Μαρτίου, ο Τρυποκάρυδος έριξε μια ματιά στους ισχυρισμούς των διοργανωτών για την "αθωότητα" του αιματοβαμμένου προϊόντος τους.


Καταρχάς, οι Έλληνες γουνοπαραγωγοι καμαρώνουν για το γεγονός πως η Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο παραγωγικό κέντρο μετά την Κίνα! Η χώρα μας,  που δεν παράγει τίποτα γενικώς πέρα από λάδι και τουρισμό, είναι στον τομέα της γουνοπαραγωγής η δεύτερη δύναμη στον κόσμο. Με άλλα λογία οι Έλληνες είναι οι δεύτεροι "καλύτεροι" δολοφόνοι επάνω στη γη μετά τους Κινέζους.


Στην ιστοσελίδα της έκθεσης, φιγουράρει ένα μπάνερ που παραπέμπει σε καναδικό σάιτ που προπαγανδίζει πως η γούνα είναι "πράσινη". Τον ισχυρισμό πως η γούνα είναι "οικολογική" τον έχουμε ξανακούσει, αλλά ποτέ δεν περίμενα να δω κάπου γραμμένο πως οι γουνοπαραγωγοί "φροντίζουν για την ευζωία των ζώων". Δεν το περίμενα , αλλά το είδα στο καναδικό σάιτ. "Animal welfare is a top priority for the people working in the fur industry because when animals provide us with a wide range of products and services, we have a responsibility to ensure the highest standards of care and prevent unnecessary suffering", δηλαδή: " Η ευζωία των ζώων είναι ο κυριότερη προτεραιότητα των ανθρώπων που εργάζονται στη βιομηχανία της γούνας επειδή τα ζώα μας παρέχουν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να σας διαβεβαιώσουμε  πως παρέχουμε τα υψηλότερα επίπεδα φροντίδας στα ζώα και προλαμβάνουμε το να υποφέρουν αναίτια.". Δεν έχω διαβάσει πιο γελοίο ισχυρισμό! Όλοι γνωρίζουμε πως τα ζώα γδέρνονται στην κυριολεξία ζωντανά για τη γούνα τους ή υποβάλλονται σε ηλεκτροσοκ μέχρι θανάτου. Στο μεταξύ στην ιστοσελίδα ένας δολοφόνος ποζάρει χαμογελαστός με ένα μινκ που είναι καταδικασμένο σε θάνατο. Όσο για τα βίντεο, τις φωτογραφίες και όλα τα άλλα τεκμήρια για την αισχρή διαδικασία της γουνοπαραγωγής που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αλλού, οι Καναδοί λένε πως είναι κατασκευασμένα  και πως οι ακτιβιστές και ΜΚΟ που καταδικάζουν την βιομηχανία της γούνας έχουν κέρδος από αυτό...


Με λίγα λόγια, σύμφωνα με τους Καναδούς φίλους των Ελλήνων γουνοπαραγωγών όλοι εμείς είμαστε φαντασιόπληκτοι και κερδίζουμε χρήματα με το να τους "συκοφαντούμε αδίκως"... Το κατάπτυστο site είναι το http://www.furisgreen.com


Σας ενημερώνουμε πως δράσεις ενάντια στη γούνα θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα:


-Στο εκθεσιακό κέντρο EXPO  στις 31 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.


-Την Τετάρτη 28 και το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 13:00 μετά το μεσημέρι  από την «Αντισπισιστική Δράση» και τη«Δράση Ενάντια στη Γούνα»  και πάλι στο Εκθεσιακό κέντρο Expo Athens στην Ανθούσα.


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ