Ένα δίποδο που δεν του αξίζει να λέγεται άνθρωπος πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα γκριφόν στην Μυτιλήνη ισχυριζόμενος πως του επιτέθηκε! Το ζώο πέθανε ακαριαία. Το περιστατικό σημειώθηκε στον Μανταμάδο έξω από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών. Στη συνέχεια ο δράστης επιτέθηκε και γρονθοκόπησε τον ιερέα της μονής που αντέδρασε.


Ακολουθούν όσα κατήγγειλε για το περιστατικό η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»."Με πήρε τηλέφωνο ο πατέρας Χρήστος, έντρομος  και καταστενοχωρημένος.


Σαν ιερέας  ταΐζει αρκετά  αδέσποτα- υπάρχουν και τέτοιοι ιερείς-  αφού όπως μου είπε, αγαπάει όλα τα πλάσματα του Θεού και κυρίως τα ανυπεράσπιστα.


Ο " κύριος" M. Π, πήγαινε  στην εκκλησία.
Κάποιο από τα αδέσποτα του γαύγισε και αυτός σε κατάσταση αγρία   είπε του παπά Χρήστου , τώρα θα τα κανονίσω εγώ, θα πάω να φέρω την καραμπίνα να τα σκοτώσω.


Μάταια ο παπάς Χρήστος  προσπάθησε να τον αποτρέψει.
Εκείνος , αφού  πήγε ένα χιλιόμετρο πιο κάτω , επέστρεψε κρατώντας την καραμπίνα και παρά τις ικεσίες του ιερέα, σκότωσε εν ψυχρώ  το ένα σκυλί και απείλησε με την καραμπίνα και τον ιερέα.
Το άλλο σκυλί, το έσωσε ο παπά Χρήστος από την μανία του δράστη.


Τα σκάγια παραλίγο να χτυπήσουν άλλους που είχαν πάει στην εκκλησία να ανάψουν κερί, δύο από τους οποίους ήδη κατέθεσαν ως μάρτυρες στην αστυνομία.


Ο ιερέας ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία.
Όταν ο δράστης ενημερώθηκε  για την καταγγελία του ιερέα , έβαλε τον γιό του  και πήρε τηλέφωνο τον πατέρα Χρήστο και τον έβριζε, λέγοντας του  οτι δεν  μπορεί να είναι ιερέας  και να μηνύει  τους ενορίτες του.


Ανάλογα τέτοια  τηλεφωνήματα έγινα  και από άλλους χωριανούς  κατά του παπά Χρήστου.


Ενημέρωσα βέβαια  τον ιερέα , ότι την μήνυση την έκανε  η αστυνομία  αυτεπάγγελτα και οχι  αυτός και να το εξηγεί αυτό στο " ποίμνιό " του.


Μετά  από την ενημέρωση που είχα , πήρα τηλέφωνο το αστυνομικό τμήμα.
Είχαν επιληφθεί της υπόθεσης, αλλά  ενημερώνοντας  τον δράστη, είναι σίγουρο οτι ποτέ δεν πρόκειται να τον συλλάβουν  στα πλαίσια του αυτόφωρου.
Μου είπε ο αστυνομικός , ότι θα κάνουν ο, τι μπορούν.


Στην συνέχεια πήρα τηλέφωνο την εισαγγελέα Μυτιλήνης, η οποία ήταν ενήμερη και μου  είπε " μην στενοχωριέστε θα κάνουμε τα δέοντα".


Προφανώς όμως ο δράστης, όπως προείπα δεν πρόκειται να συλληφθεί  διότι θα κρύβεται όσο διαρκεί το αυτόφωρο και ελεύθερος θα συνεχίσει  το αποτρόπαιο έργο του."Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ