Επειδή σήμερα είμαστε εμείς και αύριο θα είναι στη θέση μας εκείνοι, σε ολόκληρο τον πλανήτη χθες βγήκαν στους δρόμους υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των Ελλήνων. Δεν ήταν μόνο Έλληνες ομογενείς, αλλά Γάλλοι, Άγγλοι, Αμερικανοί, Γερμανοί και άλλοι ένωσαν τις φωνές τους για χάρη της Ελλάδας. Ο μύθος που πλασάρουν τα Μ.Μ.Ε πως οι ξένοι και περισσότερο από όλους οι Γερμανοί είναι εναντίον μας διαψευσθηκέ από τις χθεσινές δυναμικές συγκεντρώσεις. Οι λαοί δεν είναι εναντίον μας αλλά μόνο οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τους κερδοσκόπους. Είμαστε όλοι Έλληνες λοιπόν και είναι και εκείνοι μαζί με εμάς!

Σε περίπου 20 χώρες πραγματοποιήθηκε χθες διαμαρτυρία. Στο Παρίσι οι Γάλλοι ξεκίνησαν από την πλατεία Τροκαντερό, προχώρησαν προς την ελληνική πρεσβεία και κατέληξαν έξω από το γαλλικό κοινοβούλιο . Οι Γάλλοι χόρεψαν συμβολικά συρτάκι στους δρόμους της πόλης. Και λίγο πιο πέρα οι Γερμανοί διαδήλωσαν έξω από την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο κρατώντας πλακάτ με το σύνθημα "Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου"! Οι δρόμοι του Άστερνταμ γέμισαν ελληνικές σημαίες και το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν το "Είμαστε όλοι Έλληνες".  Και στη Νέα Υόρκη διαδήλωσαν χθες υπέρ του ελληνικού λαού, το ίδιο και στο Λονδίνο και στην Κύπρο καθώς και στη Βαρκελώνη.

Η ιστοσελίδα  http://jesuisgrec.blogspot.com  έχει προχωρήσει σε συλλογή υπογραφων για το ελληνικό ζήτημα και μάλιστα άνθρωποι από διάφορες χώρες ζητούν συμβολικά την ελληνική υπηκοότητα, ώστε να διαδωθεί το μήνυμα "είμαστε όλοι Έλληνες".  Κείμενα συμπαράστασης προς τους Έλληνες θα βρείτε και στο http://international.democraciarealya.es
τον ιστότοπο που οργάνωσε τις διαμαρτυρίες στην Ευρώπη.


Δεν είμαστε απλώς μια χώρα με ήλιο, θάλασσα και υπέρογκο χρέος. Οι πολίτες των άλλων κρατών δεν περνούν απλώς τα καλοκαίρια εδω και μετά μας ξεχνάνε, και αυτό μας το απέδειξαν και με τη χθεσινή τους στάση και τους ευχαριστούμε.

 


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ