Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή σχετικά με το κλείσιμο του ιδιωτικού κυνοκομείου Paws of Crete που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Τη στιγμή που ο δήμος έχει αποδειχθεί ανεπαρκής όσον αφορά τη μέριμνα του για τα ζώα, εμποδίζει τις ιδιωτικές πρωτοβουλίες που επιχειρούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
ΦΤΙΑΞΤΟ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ , ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΥ


Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου δεν πρέπει να θυμάται την βρετανική κοινότητα μόνο στις εκλογές. Είναι επίσης δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν μας έχει βοηθήσει να φτιάξουμε κάτι, αλλά δεν περιμέναμε ότι θα μεριμνούσε να γκρεμιστεί το κυνοκομείο που στεγάζει περί τους 60 σκύλους έξω από το Ίστρον Καλού Χωριού .
Η ιστορία των παθών για το κυνοκομείο μας , άρχισε πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν η Τζόαν Μακένζι Ραπάνη, δια πυρός και σιδήρου κατάφερε με δικά της έξοδα και με την συνεισφορά όλων εμάς στην κοινότητα των φιλόζωων , να ανεγείρει δύο δωμάτια , σε περίφρακτο χώρο φίλου της .
Με πολλή φροντίδα και αγάπη , ο ξενώνας αυτός φιλοξενίας αποτέλεσε το μόνο αντίμετρο στην κάκιστη δημοσιότητα του Δήμου Αγίου Νικολάου στα θέματα της βίας κατά των αδέσποτων , παρέχοντας κοινωνική υπηρεσία , κοινωνικό αγαθό , χωρίς να επιβαρύνει το Δήμο .
Μάλιστα και ο ίδιος ο Δήμαρχος εζήτησε τις υπηρεσίες του ως άνω κυνοκομείου για να στεγάσει τα κουτάβια του σκύλου του .
Παρόλα αυτά, μετά από καταγγελίες περί θορύβων και ακαθαρσιών , η νομαρχία αρχικά και ο δήμος μέσω της πολεοδομίας ενέσκηψαν και χτύπησαν βάρβαρα και αλόγιστα την προσπάθειά μας αυτή .
Η ειρωνεία είναι ότι κατόπιν ελέγχων για τις ως άνω καταγγελίες, οι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής κρίθηκαν ικανοποιητικές, αντίθετα όμως ο Δήμος έβγαλε «λαβράκι» και επέβαλε δια της υπηρεσίας του , της πολεοδομίας, πρόστιμο κατεδάφισης και διατήρησης αυθαιρέτου , παρόλο που δεν είχε καταγγελθεί κάποια παρανομία σχετική .
Τουλάχιστον η κυρία Ραπάνη, απέκτησε και χωράφι τζάμπα, αφού το πρωτόκολλο της πολεοδομίας εσφαλμένα την εμφανίζει και ιδιοκτήτρια της έκτασης του κυνοκομείου .
Λύσεις υπάρχουν πολλές . Η δικαιότερη , είναι να εκδώσει ο δήμος την άδεια για τα δύο αυτά μικρά δωμάτια , και να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να λειτουργούμε εμείς το κυνοκομείο, υπό τη διεύθυνση οποιουδήποτε φορέα . Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το αν θα ανήκει στο Καλό Χωριό Η στο Δήμο Αγίου Νικολάου , θέλουμε απλά να συνεχίσει να λειτουργεί .
Είναι κρίμα και παρακαλούμε να ακουστεί η φωνή μας, ως απλών ανθρώπων , βοηθήστε μας η διαμαρτυρίες μας να πιάσουν τόπο, δεν είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε τους συμβούλους τύπου και ετοιμοπόλεμους διαμορφωτές κοινής γνώμης του Δήμου , απλά θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε και να προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα , αλλά και να συνεισφέρουμε σε μία εικόνα ενός τόσο όμορφου και τουριστικού δήμου .
Σε καιρούς κρίσης , όταν οι ιδεολογίες έχουν γκρεμιστεί και η έννοια της ορθής διαχείρισης έχει και αυτή ατονίσει μόνο οι συντονισμένες δράσεις από ανθρώπους απλούς που αγαπούν τον τόπο τους, από ανθρώπους σαν εσάς και εμάς μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα , εάν δε ο δήμος δεν είναι διατεθειμένος να μας βοηθήσει, προς θεού μη μας γκρεμίσει τις προσπάθειές μας


Paws Crete

Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ