Χθες στη χιονισμένη και παγωμένη Αθήνα μια μικρή ομάδα αστέγων προσπάθησε να βρει καταφύγιο στο καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων που δεν χρησιμοποιείται. Το αποτέλεσμα ήταν να τους ασκηθεί μύνηση από το Δήμο για την κατάληψη του κτιρίου, τα ΜΑΤ να παρέμβουν και να γίνουν περίπου 15 προσαγωγές.


Την ίδια στιγμή μια μερίδα συμπολιτών τους τους κατηγορεί πως δεν πρόκειται για άστεγους αλλά για λαθρομετανάστες. Την ώρα που βλέπουμε παιδιά Ελλήνων να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία και χιλιάδες να αναγκάζονται να ζήσουν στο δρόμο, κάποιοι επιλέγουν να αμφισβητήσουν αυτό το γεγονός επειδή οι "αλληλέγγυοι" των αστέγων έχουν διαφορετικά πολιτικά πιστεύω από τους ίδιους. Για να μην βρεθούν λοιπόν "στο ίδιο τσουβάλι" βάφτισαν τους άστεγους λαθρομετανάστες.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης πως για τους λαθρομετανάστες είχε βρεθεί λύση πριν ένα χρόνο όταν κατέλαβαν την Νομική και έπειτα μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Υπατία. Τι και αν αργότερα οι ιατρικές τους εξετάσεις δεν έδειξαν πείνα, πολλοί ακόμη πιστεύουν πως δεν επρόκειτο για στημένο κόλπο. Αλήθεια, την ώρα που έπειτα από τεχνάσματα παραχωρούνται δικαιώματα σε λαθρομετανάστες, οι αρχές θα τους αρνούνταν απλώς μια ζεστή γωνιά μια χιονισμένη μέρα;


Το γεγονός σίγουρα σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί... Επειδή έτσι είναι ο νεοέλληνας "δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν θυμάται και δεν τον νοιάζει".


 

Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ