Στην "πολιτισμένη" ανατολική Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Θέρμης (ναι εκεί που οι πλούσιοι του νομού Θεσσαλονίκης μένουν σε ακριβές βιλίτσες και περηφανεύονται για την ανωτερότητα τους έναντι στους υπόλοιπους Θεσσαλονικείς) το διαβόητο ΣΥΠΠΑΖΑΘ ξαναχτυπά! Όπως διαβάζουμε στο http://happydogsworld.com/:


Στις 25/01/12 μία κυρία δαγκώθηκε από αδέσποτο σκύλο της περιοχής Τρίαδι.


Λόγω του περιστατικού, ο Δήμος, που γνωρίζουμε ότι έχει σύμβαση με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και δεν έχει δικό του πρόγραμμα περίθαλψης αδέσποτων, ΧΩΡΙΣ να έχει τις απαραίτητες από τον νόμο προδιαγραφές για την περισυλλογή τους, άρχισε μία επιχείρηση "σκούπα" και έχει εξαφανίσει όλα τα σκυλιά της περιοχής με οχήματα του Δήμου και όχι του ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

Η ερώτηση είναι αφενός μεν με πια δικαιοδοσία περισυλλέγονται κατ' αυτόν τον τρόπο αδέσποτα, και αφετέρου που βρίσκονται τα σκυλιά που ΔΕΝ έχει πάρει το ΣΥΠΠΑΖΑΘ.

Για ακόμα μία φορά μετά το πρόσφατο περιστατικό στον Δήμο Πέλλας (βλ. Θέμα: Επιχείρηση "σκούπα" στον Δήμο Πέλλας ) που τότε είχε καταγγείλει ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών, βλέπουμε την ίδια τακτική να ακολουθούν και άλλοι Δήμοι της χώρας!

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Θέρμης εμπλέκεται σε καταγγελία για κακή διαχείριση των αδέσποτων της περιοχής του!
Όλοι θυμόμαστε τις καταγγελίες για τις απειλές που είχε ο ίδιος κάνει σε φιλόζωους ότι θα "εξαφανίσει" σκυλιά! (βλ. Θέμα: Η "ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΔΡΑΣΗ" του Δήμου Θέρμης!!!!Αισχος!!! )

Μάλλον έφτασε η ώρα που κάνει πράξη τις απειλές του!
Μήπως κάποιος χρωστάει απαντήσεις?

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τελικά το ΣΥΠΠΑΖΑΘ μάζεψε όλα τα αδέσποτα καθ υπόδειξη της κυρίας που δαγκώθηκε, και η περισυλλογή συνεχίζεται και σήμερα!
Που πάνε όλα αυτά τα ζώα?

Στο Μαρμαρά της Χαλκιδικής ασυνείδητος πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα ένα θηλυκό κουτάβι 7 μηνών, με τη ψευδή δικαιολογία πως το ζώο ενόχλησε το εγγόνι του. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτοφώρου.


Στο Ληξούρι της Κεφαλλονιάς εντοπίστηκε από μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς «Ντορίς» ένα σκυλί κρεμασμένο σε ένα κτήμα με ελαιόδεντρα.


Σχετικά με το μέτωπο των κακοποιήσεων στη Λέσβο, η προγραμματισμένη διαμαρτυρία των φιλόζωων στο Μανταμάδο που επρόκειτο να γίνει την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Οι φιλόζωοι δέχθηκαν απείλες από κατοίκους  πως θα υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις εφόσον γίνει η διαμαρτυρία, και για το λόγο αυτό έκαναν πίσω... Στόχος τους όμως παραμένει να πιέζουν τις αρχές του νησιού για το ζήτημα.


Μέρος των πληροφορίων του κειμένου προέρχονται από τις ακόλουθες φιλικές ιστοσελίδες: http://happydogsworld.com/, http://www.zoosos.gr και http://www.adespoto.gr

 

Σημείωση: Έπειτα από επίθεση που δεχθήκαμε οι λογαριασμοί μας στο facebook απενεργοποιήθηκαν. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέχρι την επανενεργοποίηση στο contact@trupokarudos.com και στο zoofilia@trupokarudos.com.


Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ