Χθες 30/12 στις 19.30 έφυγε από τη ζωή ο Ρήγας, το άτυχο σκυλί που έπεσε στα χέρια του μαινόμενου Αλβανού και κατέληξε με σπασμένο κρανίο και γνάθο. Η αξονική που του έγινε έδειξε πως κόκκαλο από το διαλυμένο του κρανίο είχε σφηνωθεί στον εγκέφαλο του! Δυστυχώς η καρδιά του δεν άντεξε.


Ο Ρήγας πολέμησε για τη ζωή του με θάρρος για 8 ολόκληρες μέρες, τα τραύματα όμως ήταν τέτοια που δεν του επέτρεψαν την επιβίωση.


Από την πρώτη στιγμή οι φιλόζωοι σε ολόκληρη τη χώρα παραμένουν συγκλονισμένοι από το έγκλημα που οδήγησε τελικά στο χαμό του Ρήγα.


Πρέπει να επισημάνουμε πως πρόκειται για ένα από τα πιο άγρια εγκλήματα που έχουν σημειωθεί σε βάρος των ζώων τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς οι δολοφόνοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους και σημειώθηκαν και άλλα πολλά περιστατικά αναίτιας θανάτωσης ζώων- ακόμη και δεσποζόμενων αυτές τις μέρες ( για αυτά θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο κακοποιήσεων μέσα στις επόμενες ώρες). Η δικαιοσύνη μέχρι τώρα έχει επιβάλλει ελαφρές ποινές- όπου το έχει κάνει- σε ανθρώπους που κακοποίησαν ή θανάτωσαν ζώα. Πολλές από αυτές τις ποινές είναι εξαγοράσιμες ή με αναστολή. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία σοβαρή απόφαση δικαστηρίου για παρόμοιο ζήτημα. Η ανώτερη ποινή που έχει επιβάλλει ελληνικό δικαστήριο είναι 9 μόνο μήνες και 1.500 πρόστιμο σε ένα βοσκό στη Ρόδο που θανάτωσε 2 σκυλιά στο νησί. Πρέπει να σημειώσουμε πως αυτός ο βοσκός κυκλοφορεί ξανά ανάμεσα μας... Υπάρχει σαφές κενό νόμου. Ο 3170/2003 είναι ελλιπής και προσωπικά δεν ελπίζω πως ο νέος φιλοζωικός νόμος θα οδηγήσει στην πράξη σε αυστηρότερες ποινές.


Εκείνο που ξεχνούν οι δικαστές και οι  νομοθέτες που αδιαφορούν για τα ζώα είναι πως για έναν δολοφόνο το να σκοτώσει ένα ζώο είναι μόνο η αρχή! Αυτοί οι υπάνθρωποι αφού πειραματιστούν με τα τετράποδα ξεκινούν και τις επιθέσεις στα δίποδα, και αυτό αφορά και τους αδιάφορους στα θέματα ζωοφιλίας δικαστές και νομοθέτες.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "Έλα μωρέ! Χεστήκαμε για τα κοπρόσκυλα!" λένε κάποιοι για τις κακοποιήσεις. Αλήθεια; Όταν είστε εσείς το επόμενο θύμα του μανιακού δολοφόνου, μην πείτε πως εγώ δε σας τα λεγα!


ΔΕΙΤΕ: On The Road: Ιστορίες Τετράποδων Αδέσποτων Ψυχών