Η απόφαση του δικαστηρίου για τον υπάνθρωπο που σκότωσε εξ επαφής αδέσποτο σκύλο στα Κουφάλια (διαβάστε για το περιστατικό http://trupokarudos.com/?p=7038 , http://trupokarudos.com/?p=7064) ήταν μόλις 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 600 ευρώ πρόστιμο.


Η ποινή θα ήταν άραγε με αναστολή αν είχε σκοτώσει άνθρωπο και όχι σκύλο; Και τι σημαίνει "λευκό ποινικό μητρώο" τη στιγμή που αφαίρεσε μια ζωή; Και ποιος μας εγγυάται πως δεν έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν και απλώς δεν έχει μαθευτεί; Ο αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας απέκτησε ξαφνικά "θολούρα" και δεν θυμόταν εάν είδε καλά εάν είδε τον δράστη. Στην πραγματικότητα επειδή είναι λαχειοπώλης και οι συγγενείς του δράστη τον απείλησαν πως δεν πρόκειται να αγοράσουν ξανά λαχεία από εκείνον έκανε την καταγγελία του γαργάρα... Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι δικαστές ήταν επιεικείς με τον δράστη, επειδή είναι πατέρας έξι παιδιών και άνεργος και πείστηκαν από τον ιερέα γιο του που πήγε να παριστάνει το μάρτυρα υπεράσπισης κάνοντας διαρκώς το σταυρό του... Έτσι για οπλοκατοχή, οπλοχρησία και δολοφονία του ζώου του επιβλήθηκε αυτή η ελάχιστη ποινή.


Δεν μπορώ να καταλάβω όσους πανηγυρίζουν. Τελικά ο δράστης δεν θα φυλακιστεί και θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί ανάμεσα μας. Η ουσία της υπόθεσης είναι πως και αυτός μένει ατιμώρητος. Ποινή με αναστολή δεν είναι ποινή!