Θεσσαλονίκη


Το πρωί της 4ης Ιανουαρίου στο Α' Πλημμελιοδικείο στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η δική του υπανθρώπου που σκότωσε σκυλί επειδή μπήκε στο μη περιφραγμένο χωράφι του φίλου του. Για να θυμηθείτε το περιστατικό σας παραθέτουμε την καταγγελία που είχαμε λάβει αρχικά. Ο δράστης είναι φίλος του του ανθρώπου που παραπονέθηκε για το αδέσποτο σε φιλοζωικό σύλλογο.


“Χθες το απόγευμα στις 17:16 το απόγευμα,δέχθηκα μία κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο,από έναν “κύριο” που με ρώτησε κατ’αρχήν αν έχω σχέση με το τοπικό φιλοζωικό σωματείο.Μετά μου είπε ότι ένα αδέσποτο τους κατέστρεψε τα μπεκ στον απερίφραχτο κήπο τους,και ότι έχει δώσει μια περιουσία.Μένει στις εργατικές κατοικίες των Κουφαλίων.Του είπα να περιφράξει τον κήπο,αλλά αυτός είπε ότι δεν γίνεται,γιατί και καλά,είναι εξ αδιαιρέτου,και δεν μπορούν να τα βρουν.Του είπα ότι δεν μπορούμε να μαζεύουμε κάθε αδέσποτο που “ενοχλεί”,αλλά μπορούμε να τον βοηθήσουμε στην απομάκρυνση του σκυλιού.Τότε,μου είπε ότι είναι κυνηγός,και έχει καραμπίνα,και αν το ξανακάνει θα το σκοτώσει.Του είπα ότι δεν μπορεί έτσι απλά να σκοτώσει ένα ζώο,και να το απομακρύνουμε σε κάποιο παραδιπλανό χωριό.Είπε ότι “θα δει τι θα κάνει”,και το έκλεισε. Σήμερα το μεσημέρι με ειδοποίησε ένας γείτονάς του,ότι τον είδε να πυροβολεί το σκυλί 2 φορές εξ επαφής.Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.Κινηθήκαμε άμεσα.Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε με θέρμη.Ψάχνουμε να τον βρούμε που είναι. Μάλλον κρύβεται για να αποφύγει το αυτόφωρο. Μόλις έχουμε νεότερα και από την Αστυνομία,θα δημοσιεύσουμε και το όνομά του.(και για το αρχείο,Έλληνας είναι)”


 

Χανιά


Αύριο στις 11.30 στα δικαστήρια των Χανίων θα δικαστεί το άτομο που επιτέθηκε φραστικά και απείλησε τη ζωή της Νατάσας Μπομπολάκη, πρόεδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων». Αυτές οι γιορτές ήταν "μαύρες" για τη φιλόζωο αφού οι απειλές έπεφταν βροχή από τους κατοίκους της "λεβεντογέννας". Πρώτα τους έφταιγε η προστασία της στα βαρελόσκυλα και τώρα πως ταΐζει τα αδέσποτα...  Διαβάστε την  μαρτυρία της ίδιας για το περιστατικό της Δευτέρας.


"Η κατάσταση είναι εκτός  ελέγχου  στα Χανιά.


Χθες, όπως  και χρόνια  τάιζα τα αδέσποτα και στειρωμένα της  γειτονιάς μου, όσα  απέμειναν από τις  συνεχόμενες  δηλητηριάσεις.


Μόλις τέλειωσα το τάισμα  μπήκα  στο αυτοκίνητό μου  να  φύγω, όταν από  παρακείμενο  χώρο πετιέται ενα  γομάρι δύο μέτρα  , εύσωμος, σαν μπραβος της  νύχτας και στέκεται  μπροστά  στο αυτοκίνητό μου  για να  μην  φύγω.


Είχε  αρχίσει να σουρουπώνει


Τον  ρώτησα μέσα πό τα κλειστά παράθυρα τι θέλει.


Αρχισε να με  βρίζει  και να μου ζητά  να ανοίξω το παράθυρο.


Δεν το άνοιγα και έκανε κίνηση το  γομάρι να  ανοίξει την πόρτα για να με κτυπήσει.


Φοβήθηκα.


Ανοιξα  λίγο το παραθυρο  και  άρχισε  πάλι με κοσμητικά επίθετα  να μου  λέει  να μην ξαναταίσω στο σπιτι του.


Του απάντησα ήρεμα, οτι ταίζω στο δρόμο και  αυτό επιτρέπεται από  τον νόμο.


Εκτός  εαυτού   μου  οτι τότε  θα βρω  τα  ζώα σκοτωμένα πάνω στο δρόμο για να δω τι θα  ταίζω μετά.


Εφυγα  αμέσως και σε  δευτερόλεπτα  ξαναγύρισα για να πάρω τον αριθμό  του αυτοκινήτου  του.


Τον πήρα  και πήγα  στην  αστυνομία.


Προφανώς με  είδε  που πήρα τον αριθμό του και κατέφθασε και αυτό  με 2 άλλους  νταγκλαράδες, που φώναζαν οτι θα τους καταστρεψω που ταιζω  τα ζώα , γιατί οι νοικάρηδες που έχει  απειλούν, οτι θα  φύγουν.


Διεμήφθησαν  σκηνές  απέιρου κάλους μέσα στο τμήμα, ο αστυνομικός πήρε την θέση μου  και του είπε οτι και αυτός αν τον έβλεπε  στο δρόμο να  του ζητά  να ανοίξει το τζάμι, παρά το οτι  είναι αστυνομικός  θα τον  φοβόταν , έτσι που είναι και θα  δεν θα το άνοιγε.


Μετά  ο αστυνομικός  μου έπλεξε ενα μικρο εγκώμιο, οτι  αγωνίζομαι πραγματικά  για τα ζώα  και οχι σαν κάτι άλλους  , που λένε  οτι έχουν  ζώα και τα  αγαπούν, αλλά τάχουν σε κακή κατάσταση.


Αυτά τα έλεγε γιατί και ο  μπραβος τόπαιζε  φιλόζωος, οτι έχει  3  σκυλιά στα όπα  όπα κλπ.


Ο αστυνομικός προσπάθησε να  συμβιβάσει τη κατάσταση και τον  ρώτησε  τι λύση  προτείνει.


Είπε  μέσα σε βρυχυσμούς  να  εξαφανιστούν τα ζώα  και οτι  αυτός  θα τα πάρει  με  μια κλούβα  και θα τα εξαφανίσει.


Ο αστυνομικός  προσπαθούσε ακόμη  να τον συνεφέρει για να βρεθεί  μια λύση.


Μου πρότεινε, ενώ αυτόν τον έβαλε  σε άλλο  δωμάτιο για να μου  μιλήσει ιδιαίτερα, να κάνουμε  μια καταγραφή στο δελτιο συμβάντων και , αν συμβεί κάτι  να κάνω την μήνυση, και για τα ζώα και για  μένα.


 

Το δέχτηκα  και  έφυγα.


Δεν μπορούσα να ησυχάσω όμως και  ξαναγύρισα με  δύο  μέλη του συλλόγου μας  και του έκανα την μήνυση.


Πλήρωσα  και τα 100  ευρώ  γιατί  η εξύβριση  κλπ είναι κατ΄εγκληση.


Εν τω μεταξύ  συνδυάσαμε  και  την δηλητηρίαση των  10   κουταβιών  και της μιας μάνας που είναι  20  μέτρα ποιο πάνω  από το σπίτι του, και  δύο ζώα που είχαν  εξαφανιστεί  4 ημέρες  το ένα και  1  το άλλο.


 

Ολη  νύχτα τα  ψάχναμε,και  σήμερα  από τις  7  το πρωί  τα καλούσαμε αλλά τίποτα.


Κάποια στιγμή  τον βλέπουμε να τα κατεβάζει από το αυτοκίνητο,  φοβήθηκε και τα επέστρεψε γιατί ο αστυνομικός το υ  είπε  οτι και η εξαφάνιση  είναι αδίκημα.


Αμέσως ξαναπήγα  στο τμήμα , κατέθεσα και αυτό το   στοιχείο και το μεσημέρι συνελήφθη.


Τι θα διατάξει ο εισαγγελέας  δεν ξέρω, ούτε  ξέρω   αυτό το  κύμα απειλών  εναντίον μου  που θα βγάλει.


Το να τα βάζεις   με τόσες  δύσκολες  κατεστημένες  καταστάσεις   στην Κρήτη είναι επικίνδυνο.


Όσο αντέξω  θα το πολεμάω."