Να μειώσουμε το κόστος παραγωγής απαιτεί η Τρόικα και ο κατώτατος μισθός να φτάσει στα επίπεδα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας ή ακόμη χειρότερα στα επίπεδα των ανατολικών χωρών που θεωρούνται ανταγωνιστικές σε σχέση με την Ελλάδα απαιτεί η Τρόικα. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Το σενάριο να φτάσουμε τον κατώτερο μισθό της Ισπανίας είναι το αισιόδοξο, αφού είναι μόλις 3 ευρώ πιο κάτω από τον Ελληνικό. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα παρατράγουδα... Ο πιο φτωχός εργαζόμενος στην Πορτογαλία λαμβάνει 566 ευρώ, στη Ρουμανία 158 ευρώ και στη Βουλγαρία 123 ευρώ.


Αυτά ζήτησαν από τον Υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη οι εκπρόσωποι της τρόικας στη σημερινή τους συνάντηση. Ζήτησαν επίσης την περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και τη μείωση των επικουρικών συντάξεων. Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, αφού σήμερα δεν επήλθε συμφωνία.


Το ερώτημα είναι ένα και αναπάντητο: "Πως θα επιβιώσουμε;". Η συντριπτική πλειονότητα των νέων ανθρώπων είναι άνεργη. Αλλά και όσοι δεν είναι πως θα επιβιώσουν με μισθούς από 500 ευρώ και κάτω, τη στιγμή που το πιο οικονομικό ενοίκιο ανέρχεται στα 200 ευρώ και χρειάζεσαι τουλάχιστον 30 ευρώ για να αγοράσεις φαγητό για μόλις 2 μέρες; Μας ωθούν στην εξαθλίωση...


 

Συμβάλλετε στην προσπάθεια του Τρυποκάρυδου με μερικά μόνο κλικ