Για να μην απαντάω σε κάθε μήνυμα ξεχωριστά που αφορά αυτό το ζήτημα, αποφάσισα να ξεκαθαρίσω τα πράγματα. Ο μόνος λόγος ύπαρξης των διαφημίσεων είναι η βιωσιμότητα του trupokarudos.com και του pansyn.org (του site της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων που φιλοξενείται στον χώρο του Τρυποκάρυδου δωρεάν). Αυτό σημαίνει πως τα όποια κέρδη από τις διαφημίσεις χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την πληρωμή του κόστους φιλοξενίας των δύο αυτών σελίδων σε ιδιόκτητο χώρο, πέρα από αυτό δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό οικονομικό όφελος για εμάς. 


Επίσης πρέπει να επισημάνω πως δεν λαμβάνουμε χρήματα απλώς και μόνο επειδή τοποθετούμε διαφημίσεις, αλλά επειδή πρόκειται για affiliates, κερδίζουμε ΜΟΝΟ εάν οι αναγνώστες γραφτούν σε συγκεκριμένα site που προτείνουμε, παίξουν κάποιο online παιχνίδι, ή κάνουν κλικ σε συγκεκριμένα μπάνερ. Εάν δεν προβούν σε καμία ενέργεια και εμείς δεν θα μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα χρήματα για τη φιλοξενία των ιστοσελίδων.


Τι θα σήμαινε να αφαιρέσουμε τις διαφημίσεις από τον Τρυποκάρυδο; Αυτό θα σήμαινε πως θα έπρεπε στη συνέχεια να μεταφερθούμε στην προηγούμενη μας διεύθυνσή, δηλαδή στο blog που είχαμε στο παρελθόν, το οποίο δεν μας άνηκε αλλά ήταν ιδιοκτησία της Google. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε πως δεν θα είχαμε το δικαίωμα να ανεβάσουμε οποιοδήποτε περιεχόμενο ελεύθερα, μια και οι όροι χρήσης είναι αυστηρότατοι και κινδυνεύουμε από αναίτια report άλλων χρηστών. Ενδεικτικά πρέπει να αναφέρω πως φωτογραφίες- αποδεικτικά στοιχεία κακοποιήσεων ζώων έχουν αφαιρεθεί παλαιότερα από την Google χωρίς καμία προειδοποίηση, επειδή τάχα προάγουν τη βία. Ταυτόχρονα μας είχαν κατεβάσει το blog για μερικές μέρες, πάλι αναίτια και χωρίς προειδοποίηση.


Επίσης, εάν δεν μπορεί ο Τρυποκάρυδος να πληρώσει το hosting, δεν θα μπορεί και η ιστοσελίδα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων να φιλοξενείται στο χώρο του. Πρακτικά οι άνθρωποι της Συντονιστικής έχουν να πληρώσουν μόνο το όνομα της σελίδας μία φορά το χρόνο, και η φιλοξενία είναι δωρεάν από τον Τρυποκάρυδο. Εάν εμείς μεταφερθούμε σε blog, τότε θα πρέπει να βάλουν χρήματα από τη τσέπη τους οι φιλόζωοι για τη φιλοξενία, τη στιγμή που τα χρήματα αυτά είναι καλύτερο να δοθούν για εμβολιασμούς και στειρώσεις. Εναλλακτικά θα πρέπει να μεταφερθούν σε χώρο μη ιδιόκτητο, γεγονός που ενέχει όλους τους παραπάνω κινδύνους που σας περιέγραψα σχετικά με το περιεχόμενο, αλλά και ταυτόχρονα η σελίδα δεν θα έχει το κύρος που της προσδίδει ένας ιδιόκτητος χώρος.


Για αυτό λοιπόν υπάρχουν οι διαφημίσεις. Αν δεν σας κάνει κόπο βοηθήστε μας με μερικά κλικ και μερικές εγγραφές σε άλλες σελίδες.


Ευχαριστούμε