Στις 26 Δεκεμβρίου άγνωστοι έκαψαν τη Φάτνη της Θεσσαλονίκης η οποία εξορίστηκε φέτος από το κέντρο σε αλάνα της Τούμπας, έπειτα από 99 ολόκληρα χρόνια! Και πάνω που νομίσαμε πως επρόκειτο για ένα ατυχές μεμονωμένο περιστατικό, ακολούθησε ο βανδαλισμός της Φάτνης στη Ρόδο για να αποδείξει το προφανές, πως υπάρχει ένα ολόκληρο κίνημα ενάντια στα ελληνορθόδοξα έθιμα!


Μάλιστα στην περίπτωση της Ρόδου, ο βανδαλισμός της φάτνης είναι το δεύτερο περιστατικό επίθεσης στον εορταστικό διάκοσμο της πόλης, αφού πρώτα καταστράφηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της ΕΥΘΥΤΑ. Αυτή τη φορά οι βάνδαλοι πέταξαν τις φιγούρες των μάγων στο απέναντι πάρκο και κατέστρεψαν το εσωτερικό της Φάτνης.


Ίσως φταίει που στη Ρόδο τόλμησαν να στολίσουν την πόλη με πραγματικά Χριστουγεννιάτικα στολίδια και όχι με ένα υποτιθέμενο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπως το πλωτό στην Θεσσαλονίκη που δεν παραπέμπει πουθενά. Όσους εναντιώνονται στα έθιμα μας δεν ήθελε να τους εξοργίσει ο Μπουτάρης περισσότερο, εξοργίστηκαν οι φανατικοί στην Τούμπα όμως και την έκαψαν. Ευτυχώς μέχρι αυτή τη στιγμή, η φάτνη της γειτονιάς μου εδώ στον Εύοσμο βρίσκεται στη θέση της. Ελπίζω να μην την κάψουν μέχρι τα Θεοφάνια...